Kokkeknivs guide

Gyuto kokkeknivs guide

Hvorfor købe en Gyuto kokkekniv

Ja hvorfor egentlig købe en kokkekniv? En kokkekniv er den absolut vigtigste kniv, hvis ikke det vigtigste stykke værktøj, som du har i køkkenet. Man enten bruger eller kan bruge en kokkekniv til næsten alle skære og hakke opgaver i køkkenet. Derfor er det også den mest populære knivtype blandt alle vores kunder og med feedback fra mere end 10.000 kunder, så ved vi efterhånden gerne hvad folk vil have og hvad de vil vide om deres kniv. Derfor har vi lavet denne komplette guide til kokkekniven.

Gyuto kokkekniven er den perfekte partner i køkkenet

Kokkekniven er den perfekte partner i et køkken. Det er for både dig, som elsker at lave grøntsager, hakke urter eller skære kød ud, både råt kød og tilberedt kød. Kokkekniven er nemlig en utroligt alsidig kniv, som kan det hele. Når du først har en kokkekniv i god kvalitet og har prøvet både en sløv kokkekniv og en god kokkekniv, så er du ikke i tvivl mere. Så vægter du en skarp kokkekniv som er lavet i god kvalitet. Den vil nemlig fremover blive dit mest anvendte stykke værktøj i køkkenet og dermed den perfekte partner i køkkenet.

Er en guyto kokkekniv og en almindelig kokkekniv det samme?

Når man snakker om en kokkekniv, så hører man også ofte ordet en ’guyto kokkekniv’. Vi er efterhånden blev spurgt en del gange om en gyuto kokkekniv ikke er det samme som en kokkekniv. Her kan vi selvfølgelig svare at det er det. Gyuto er bare et andet ord for en kokkekniv og det er derfor den samme type kniv. Du kan her nedenunder se et eksempel på en gyuto kokkekniv fra vores Rose Serie.

Hvad kan jeg bruge en Gyuto kokkekniv til?

Lidt som det vi har været inde på tidligere, så er en kokkekniv en utroligt alsidig køkkenkniv. Det er rent faktisk kun fantasien, som der sætter grænser når det kommer til brug af kokkekniven til at skære, hakke eller snitte. Kokkekniven kan klare alt fra urter, salathoveder, tomater, peberfrugter til både færdig tilberedt kød, råt kød, fisk eller også fjerkræ. Kokkekniven er den perfekt ’allround’ køkkenkniv og klarer derfor alle opgaver til perfektion.

Hvordan vedligeholder jeg min Gyuto kokkekniv?

Et spørgsmål vi har fået ofte er, ”hvordan vedligeholder jeg min kokkekniv?”. Vi vil nedenunder besvare de vigtigste elementer i at vedligeholde en god kvalitets kokkekniv. Vi kommer både ind på vedligeholdelse af bladet, men også skæftet samt hvorfor den ikke må komme i opvaskemaskinen.

Vedligeholdelse af bladet

Når det kommer til en god kokkekniv, så er den godt kokkekniv delt op i kun to elementer og ikke så meget andet. Du har dit blad som er lavet af høj kvalitetsstål og gerne i flere lag stål, da dette forlænger levetiden på kokkekniven, men også levetiden på skæreevnen inden den skal slibes op. Når det til vedligeholdelse af bladet, så er det vigtigt at bruge et strygestål regelmæssigt og derudover skal man gerne bruge en eller flere slibesten af og til. Hvis man først lærer at bruge slibesten, så vil man kunne få sin kokkekniv til at være lige så skarp som fra ny af hele tiden og så igen. Derfor er en slibesten også den optimale metode til at vedligeholde sit blad.

Vedligeholdelse af skæftet

Når det kommer til vedligeholdelse af skæftet, så er det en smule svære at give et enstydigt svar her i forhold til vedligeholdelse af bladet. Skæfterne her hos os er nemlig lavet i forskellige materiale, som ikke skal vedligeholdelse på samme både. Tager du vores knivserier med træskæfter, så skal de nemlig vedligeholdes med en fødevaregodkendt olie, hvorimod vores Black Series som er lavet af G-10 komposit ikke kræver samme grad af vedligeholdelse og man her ikke skal bruge olien.

Må den komme i opvaskemaskinen?

Vi er ofte blevet spurgt om vores køkkenknive må komme i opvaskemaskinen. Her er det et klokkeklart nej fra vores side af. Ingen gode kokke- eller køkkenknive må komme i opvaskemaskinen. Dette gælder både vores knive, men også andre brands knive. Opvaskemaskinen går nemlig både ind og ødelægger stålet og skæftet, hvilket vil resultere i en ødelagt og ikke særlig pæn kniv.

Er der noget jeg skal være særlig opmærksom på når jeg vælger en Gyuto kokkekniv?

Når du skal ud at vælge en ny kokkekniv, eller en ny køkkenkniv generelt, så er der nogle ting, som vi mener du skal være særlig opmærksom på. Det er kvaliteten af både stålet og skæftet. Oftest vil vi anbefale med vælger en køkkenkniv med mange lag stål og dermed en høj HrC, som er målemetode, hvorpå man måler knivens hårdhed og dermed dens generelle kvalitet. Oftest ville det være godt at vælge en kokkekniv, hvor stålet har et højt carbon indhold. Stål typen kunne f.eks. være VG-10 stål, som vores Rose-serie er lavet i.

Hvad skal skæftet på min Guoto kokkekniv være lavet af?

Når det kommer til hvad din kokkeknivs skæfte, skal være lavet i så skal skæftet først og fremmest være lavet i holdbart materiale og i god kvalitet. Derfor er vores kokkeknive lavet i forskellige typer materiale, som alle sammen er holdbare og ofte bliver brugt til brugsprodukter/værktøjer. Vi har derfor både køkkenknive hvor skæfte materialet er af træ og G-10 komposit.

Hvordan skal skæftet på min Gyuto kokkekniv være udformeret?

Det er et meget personligt spørgsmål når det kommer til udformningen på skæftet, der er nemlig kæmpe forskel på ens personlige præferencer. Et godt skæfte er for en person ikke nødvendigvis håndformet, mens det for en anden skal være et håndformet skæfte. Derfor er det vigtigt at man selv vurdere hvad man selv er mest vant til eller har lyst til at bruge. Det vigtigste ved skæftet er dog at det ergonomisk korrekt, så det ligger godt i hånden og det er nemt at bruge kniven.

Hvordan skal jeg opbevare min Gyuto kokkekniv?

Når det kommer til opbevaringen af din nye kokkekniv, så er der flere måned hvorpå man kan opbevare den. Man kan først og fremmest opbevare sin kokkekniv eller generelt sine køkkenknive i en knivblok, knivmagnet eller knivholder. Disse tre løsninger er alle sammen fornuftige og gode løsninger, som passer på dine knive og sørger for de er sikkert og forsvarligt opbevaret. Dernæst er der selvfølgelig også den mulighed at opbevare knivene i æskerne som de kommer i. En anden idé til opbevaring er selvfølgelig, hvis man har en skuffe, hvor der er lavet speciel plads til knivene, så de kan ligge forsvarligt heri – gerne med en eller anden form for beskyttelse. Vi anbefaler på det kraftigste at man IKKE opbevarer dem i en skuffe, hvor de ligger og roder rundt/kan blive ramt af andre værktøjer. Dette vil resultere i en køkkenkniv, som ikke vil beholde sin skarphed eller kvalitet. Da stål mod stål ikke er godt for køkkenknivene.

Kan jeg få et knivsæt med en Gyuto kokkekniv i?

Når du kigger efter en godt knivsæt, så er det mere eller mindre umuligt at finde et godt knivsæt uden en kokkekniv i. I hvert fald hvis du vælger at kigge her hos os. Selv fra vores mindste knivsæt med 2 knive til et komplet knivsæt med 6-7 køkkenknive, så er kokkekniven altid en del af knivsættet. Grunden til dette er at et godt knivsæt altid indeholder en kokkekniv. Efter vores mange års erfaring med salg af kokkekniv, køkkenknive og knivsæt, så ved vi nemlig at det vigtigste for langt de fleste er, at den mest anvendte køkkenkniv er i deres knivsæt. Kokkekniven er nemlig den mest alsidige og bedste allround køkkenkniv, som du kommer til at have i dit knivsæt eller i dit køkken generelt.

Kan jeg få gratis fragt og dag til dag-levering på min Gyuto kokkekniv?

Vi skal selvfølgelig ikke garantere at alle andre steder vil tilbyde dig dag til dag-levering og gratis fragt på din nye kokkekniv. Men har hos Qookware, der kan du altid få det. Derudover så tilbyder vi faktisk også 100 dages fuld returret, samt gratis returnering. Dette gør vi på alle ordre og ikke kun på ordre, som indeholder vores kokkekniv.