Santoku knive

Se vores udvalg af kvalitets santoku knive lige her. Vi har fire forskellige versioner af denne type køkkenkniv fra vores forskellige serier. Santokukniven er den perfekte køkkenkniv både når der skal hakkes og snittes grøntsager, skæres kød eller generelt arbejdes med forskellige former for råvarer.

Filtre

Filtre

4 produkter

Spar 15%
Santoku kniv - Original SeriesSantoku kniven er lavet i 67 lags stål og med et skæfte i pakkatræ
Santoku kniv - Original Salgspris807 kr Normalpris949 kr
På lager og klar til afsendelse
Spar 15%
Rose santoku kniveSantoku kniv - Rose
Santoku kniv - Rose Salgspris849 kr Normalpris999 kr
På lager og klar til afsendelse
Spar 15%
Santoku kniv - Black SeriesSantoku kniv - Black
Santoku kniv - Black Salgspris934 kr Normalpris1.099 kr
På lager og klar til afsendelse
Spar 15%
Santoku kniv - Bright SeriesSantoku kniv - Bright
Santoku kniv - Bright Salgspris934 kr Normalpris1.099 kr
På lager og klar til afsendelse

Mød vores samarbejdspartnere

Vores produkter bliver altid testet af vores fantastiske samarbejdspartnere inden vi lancerer og sælger dem.

Testet og anbefales af Michael Nørtoft

Michael Nørtoft

Landsholdskok og ejer af MN Dining

Testet og anbefales af Michael Miv Pedersen

Michael "Miv" Pedersen

Køkkenchef og ejer af af Restaurant Tabu, Glashuset, Tapa5 og V-hav

Testet og anbefales af Mads Schytte

Mads Schytte

Madblogger og ejer af Mad og Monopolet samt Whisky Tossen

Hvad er en santoku kniv?

Santokukniven, som også går under navnet “den japanske/asiatiske kokkekniv”, stammer oprindeligt fra Japan. Santokukniven minder mest af alt om den almindelig vestlige kokkekniv, som vi kender den fra Europa. Da santokukniven stammer fra Asien af er det faktisk også stadigvæk en af de mest anvendte køkkenknive i Asien. Dog er den også blevet udbredt til resten af verden og den har gjort et stort indtog i den vestlige verden også. Derfor ser vi flere og flere santoku knive i både det private hjem, men også i det professionelle køkken.

Hvad er forskellen på en santoku kniv og en almindelig kokkekniv?

Selvom en santoku kniv minder rigtig meget om den klassiske vestlige kokkekniv, er der dog en markant forskel. Den helt store forskel på en santoku kniv og en traditionel kokkekniv skal findes på klingen og klingens hældning. Hældningen på santokuknivens blad er nemlig mere lige sammenlignet med en almindelig kokkekniv, det betyder også at man ikke kan lave de samme vuggende bevægelser med en santoku kniv, som man kan med en kokkekniv. Derudover har den heller ikke den samme type ”spids” som en kokkekniv har. Derfor kan santokukniven heller ikke stikke igennem forskellige råvarer på samme måde som en kokkekniv. Derimod er en santoku kniv bedre til hakke og snitte opgaver, da bladet er helt lige.

Hvorfor skal du vælge en santoku kniv?

En af de vigtigste årsager til at du skal vælge en santoku kniv, frem for en almindelig kokkekniv, er at den ofte er lidt kortere end en kokkekniv. Derfor bliver santokukniven også nemmere at styre og dermed er santokukniven ofte bedre til præcisions arbejde end hvad en længere og almindelig kokkekniv ville være.

En santoku kniv bruges til hvad?

En santoku kniv er ikke bare en almindelig køkkenkniv, den er rent faktisk en af de mere alsidige køkkenknive, som du kan have i dit sortiment. Med sit lidt brede blad og sit helt lige blad, så er den nemlig perfekt til langt de fleste hakke og snitte opgaver, som indeholder grøntsager eller frugter. Derudover er den naturligvis også perfekt til flere forskellige slags kød.

En santoku kniv med kvalitets blade og skæfter

Fælles for alle vores 4 forskellige santoku knive er, at kvaliteten på både skæfterne og bladene er tårnhøjt. Først og fremmest så er alle 4 santoku knive lavet i høj kvalitets Damaskus stål og selvfølgelig i 67 lag. Dette giver dem en høj hårdhed (HrC) på hele 62 ifølge Rockwell-Skalaen. Dette betyder at santokukniven er utroligt modstandsdygtig overfor korrektioner og derfor holder santokukniven sin skarphed i endnu længere tid ad gangen. 

Hvis vi tager og ridser skæfterne op på vores santoku knive, så har vi santoku knive med skæfter lavet af disse 4 forskellige materialer

Santokukniven fra vores Original Serie er lavet med et skæfte i pakkatræ
Santokukniven fra vores Rose Serie er lavet med et skæfte i palisandertræ
Santokukniven fra vores Bright Serie er lavet med et skæfte i sycamoretræ
Santokukniven fra vores Black Serie er lavet med et skæfte i G-10 komposit.


Kan jeg købe et knivsæt med en santoku kniv?

Det helt korte svar er, ja. Du kan sagtens købe et knivsæt med en santoku kniv. Her hos Qookware sælger vi flere forskellige knivsæt, som vi har sammensat efter den største efterspørgsel på knive. Det vil sige vi faktisk har lavet knivsæt på baggrund af hvad folk helst vil have sammensat. Derfor har vi vores 4 komplette knivsæt, hvori man får bl.a. en santoku kniv.

Kan jeg slibe min santoku kniv op igen?

Ja det kan den helt sikkert. Vi vil helt klart anbefale dig at ud enten løbende bruger et strygestål eller en gang imellem bruger en slibesten. Hvis du vælger en af disse muligheder, så vil du kunne slibe din santoku kniv op masser af gange og du vil derfor altid have en utroligt skarp santoku kniv, som altid kan klare de opgaver, som du nu måtte udsætte den for i køkkenet.

Hvordan opbevarer jeg min santoku kniv?

Når det kommer til opbevaringen af en santoku kniv, så er der flere forskellige muligheder. En af de mest anvendte muligheder er selvfølgelig at hænge den på en knivmagnet i sit køkken, eller sætte den fast på en knivholder, som står fast på bordet. Fordelen ved disse to metoder er uden tvivl, at man altid har sin santoku kniv lige ved hånden. Derudover så vises santokukniven også flot frem i hjemmet og tilføjer noget ekstra til indretningen i køkkenet. Dette er naturligvis bare en bonus, men når man har flotte køkkenknive, så er der jo ingen grund til ikke at vise dem frem. En sidste metode, som også er en god mulighed, er at opbevare sin santoku kniv i den kasse, som den kommer i. Alle vores santoku knive kommer nemlig i hver sin gaveæske, som også sagtens kan bruges til opbevaring. En ting som vi på det kraftigste anbefaler er, at man ikke opbevarer sin santoku kniv løst i skuffen blandt andre køkkenredskaber. Dette vil nemlig forværre Santokukniven skæreevne og holdbarhed.

Hvad er den bedste santoku kniv?

Når det kommer til spørgsmålet ”hvad er den bedste santoku kniv?”, så er det ikke helt nemt at svare på. Det er nemlig ofte en personlig præference det kommer til. Vi anbefaler at man først of fremmest vælger en santoku kniv, som er lavet i kvalitets materiale. Dette er også derfor vi kun sælger santokuknive i 67 lags kvalitets stål. Dernæst så anbefaler vi at man kigger på om man vil have en santoku kniv med et håndformet skæfte eller en santoku kniv med et lidt mere cylinderformeret/rundt skæfte. Når man har fundet ud af dette, så kan man købe den santoku kniv, som er den bedste santoku kniv for en selv.

Kan santokukniven tåle opvaskemaskinen?

Når det kommer til gode køkkenknive og dette gælder alle køkkenknive, så må de simpelthen ikke komme i opvaskemaskinen. Dette gælder både vores santokuknive, men også alle vores andre køkkenknive. Opvaskemaskinen vil nemlig på sigt ødelægge din santoku kniv og dette ser vi bestemt ingen grund til. Derfor anbefaler vi altid, at man gør sin santoku kniv rent med lunt vand og en lille smule almindelig sæbe. Hvis man gør dette, så har man en santoku kniv, som kan følge en resten af livet.