

Guide af
Mathias Lydersen
Sidste ændringsdato
Grillet kylling med sprødt skind, asparges og frisk tomatsalat
Grillet kylling med skind, grønne asparges og en frisk tomatsalat med burrata er en sommerklassiker med masser af smag og farve. Det er enkelt, let – og alligevel super tilfredsstillende. Kyllingen bliver saftig og sprød, aspargesene får røg og bid, og tomatsalaten balancerer det hele med syre, cremethed og friskhed. En perfekt ret til grillen, når vejret er godt og maden skal være velsmagende uden at være tung.
Tid: ca. 45 minutter
Ingredienser
Kylling
- 2 kyllingelår eller overlår med skind (du kan også bruge kyllingebryst med skind)
- 1 tsk paprika
- 1 tsk tørret timian
- Salt og peber
- Olivenolie
Asparges
- 250 g grønne asparges
- Olivenolie
- Salt, peber, evt. lidt citronsaft
Tomatsalat
- 250 g solmodne tomater (gerne blandede farver og størrelser)
- 1 kugle burrata eller frisk mozzarella
- Frisk basilikum
- 1-2 spsk god olivenolie
- 1 tsk rødvinseddike eller balsamico
- Flagesalt og sort peber
Fremgangsmåde (på grill)
Kylling:
- Gnid kyllingelårene med olivenolie, paprika, timian, salt og peber.
- Grill dem med skindsiden nedad først over indirekte varme i 20-25 min med låg på – så bliver skindet sprødt uden at brænde.
- Til sidst gives direkte varme i 2-3 min på hver side for stegeskorpe.
Asparges
- Knæk den træede ende af.
- Vend i lidt olie, salt og peber.
- Grill i 3-4 minutter – vend dem jævnligt, til de har fået lidt skorpe og stadig har bid.
- Dryp evt. med lidt citronsaft lige inden servering.
Tomatsalat
- Skær tomaterne i skiver eller halve, alt efter størrelse.
- Anret på et fad, læg burrata i midten.
- Drys med salt, peber og riv lidt basilikum over.
- Dryp med olivenolie og eddike – evt. lidt citronskal for ekstra friskhed.

Bestsellers
Se alleGyuto Kokkekniv - Rose
Knivsæt - Starter Set - Rose (2 knive)
Stegeplade - Carbonstål
Bagestål - Carbonstål
Knivsæt - Complete Set - Rose - (7 knive)
Knivsæt - Allround Set - Rose (4 knive)
Qookware Blender - 2L
Utility kniv - Rose
Diamant Strygestål
Slibesten korn 500/1000
Derfor bør du lave kylling og asparges på stegeplade i carbonstål
Grillet kylling med skind og sprøde, grønne asparges er en klassiker – men vil du tage både smag og stegeflade til næste niveau, er en stegeplade i carbonstål uundværlig. Hvor en almindelig grillrist lader saft og varme forsvinde mellem rillerne, skaber en solid stegeplade en koncentreret og jævn varmeflade, som giver sprødere skind, flottere stegeskorpe og mere præcis tilberedning.
Til netop denne opskrift har vi brugt Qookwares nye stegeplade i carbonstål – og den har forvandlet både kyllingen og aspargesene. Kyllingen får sprødt, gyldent skind uden risiko for flareups fra fedt, der drypper ned i kullene. Samtidig forbliver kødet saftigt, fordi varmen fordeles jævnt og holder sig stabil gennem hele grillningen.
Også aspargesene får et løft. På en carbonstålplade kan de vendes let og hurtigt, og fordi overfladen er lukket, undgår du, at de falder ned mellem rillerne. De får smukke grillmærker, bevarer deres bid og smager mere intenst, fordi varmen forsegler dem hurtigt.
Carbonstål bliver lynhurtigt varmt og reagerer præcist – det er derfor stegepladen ikke kun er et grilltilbehør, men et professionelt værktøj i udekøkkenet. Den egner sig ikke kun til kød og grøntsager, men også til smashburgere, quesadillas og pandekager. Det er et redskab, du vil bruge igen og igen, både på grill og over bål eller gasblus.
Hvis du vil gøre dine grillretter mere ensartede, nemmere og mere smagfulde – er en stegeplade i carbonstål vejen frem.