

Guide af
Mathias Lydersen
Sidste ændringsdato
Kasserolle - 1,4 liter - ChefGrade
Gryde med Låg - 4,8 liter - ChefGrade
Stegt flæsk med persillesovs på grill
Stegt flæsk med persillesovs og kartofler er dansk madkultur i sin reneste form – og når du tilbereder flæsken på grillen, får du både smag og sprødhed på et helt nyt niveau. Ved at bruge en stegeplade til grill får du fuld kontrol over varmen og undgår flare-ups, mens flæsket bliver jævnt sprødt og gyldent. Her får du den komplette opskrift med kartofler og hjemmelavet persillesovs – perfekt til sommeraftener og hyggelige weekender.
Tid: ca. 40 minutter
Ingredienser
Flæsken
- Ca. 400 g svineflæsk i skiver (10–12 skiver á ca. 1 cm)
- Groft salt
- Friskkværnet peber
Kartofler
- 500 gram kartofler efter eget valg
- Salt til vandet
Persillesovs
- 20 gram smør
- 1,5 spsk hvedemel
- 3 dl mælk
- 0,5 dl fløde (valgfrit)
- Salt og hvid peber
- 1 lille bundt frisk persille (finthakket)
Fremgangsmåde
Flæsk:
- Tænd din grill på 180-200°C og placer din stegeplade på grillristen.
- Læg flæsken på stegepladen før den har taget temperatur.
- Vi vil gerne have at flæsken langsomt sveder alt fedtet ud og bliver sprødt og ikke brændt.
- Når flæsken er blevet dejlig sprød, så læg dem på noget papir for at suge fedt.
- Krydr med salt og fristkværnet peber.
Kartofler:
- Put dine kartofler i saltet vand i en gryde.
- Bring kartoflerne i kog.
- Når vandet koger skal de have 15-20 minutter alt afhængig af størrelsen på kartoflerne.
Persillesovs:
- Smelt smørret i en lille gryde.
- Pisk melet i og lad det stege lidt uden at tage farve.
- Tilsæt mælk lidt ad gangen under konstant piskning.
- Lad sovsen simre i 5-10 minutter, til den tykner.
- Tilsæt evt. fløde og smag til med salt og hvid peber.
- Rør hakket persille i lige inden servering.

Vi anbefaler
Kasserolle - 1,4 liter - ChefGrade
Gryde med Låg - 4,8 liter - ChefGrade
Populære opskrifter
Bestsellers
Se alleGyuto Kokkekniv - Rose
Knivsæt - Starter Set - Rose (2 knive)
Stegeplade - Carbonstål
Bagestål - Carbonstål
Knivsæt - Complete Set - Rose - (7 knive)
Knivsæt - Allround Set - Rose (4 knive)
Qookware Blender - 2L
Utility kniv - Rose
Diamant Strygestål
Slibesten korn 500/1000
Stegt flæsk med persillesovs på grill – og hvorfor en stegeplade gør forskellen
Stegt flæsk med persillesovs og kartofler er en ret, de fleste danskere har et forhold til – men den bliver kun bedre, når du tager den med ud under åben himmel. På grillen får flæsken en ekstra dimension af røg og varme, og du kan skrue op for sprødheden uden at fedte hele køkkenet til. Men det kræver det rigtige udstyr – og her er en stegeplade til grill uundværlig.
Flæsk afgiver meget fedt, og det kan hurtigt give problemer på en almindelig grillrist. Fedtet drypper ned, flammer op og brænder kødet ujævnt. Med en stegeplade i fx carbonstål får du en jævn, glat overflade, hvor fedtet samles og bruges aktivt i stegningen – præcis som på en god pande. Det betyder, at du opnår en sprød kant, mens flæsken bevarer sin saftige midte.
Tilberedning på stegeplade giver også bedre kontrol. Du kan vende skiverne nemt, flytte dem rundt og justere varmen uden at miste overblikket. Og når flæsken er færdig, kan du bruge pladen til at varme kartofler eller holde persillesovsen lun, hvis du laver den i en gryde ved siden af.
En stegeplade til grill er med andre ord ikke bare et smart ekstraudstyr – det er en seriøs opgradering til dine grillmåltider. Og til klassikere som stegt flæsk med persillesovs, hvor sprødhed og kontrol betyder alt, er den nærmest uundværlig.