

Guide af
Mathias Lydersen
Sidste ændringsdato
Bagestål - Carbonstål
Pizzaspade med fast håndtag
Pizzaspade med foldbart håndtag
Pizza med salsiccia, svampe og frisk rosmarin
Der er noget helt særligt over en pizza med salsiccia. Den krydrede italienske pølse, saftige svampe og aromatisk rosmarin giver en intens og balanceret smag – især når det hele bages på høj varme og får sprød bund og gyldne kanter. I denne opskrift bager vi pizzaen på grill ved høj temperatur – og med brug af et bagestål får du den autentiske, sprøde bund, som man ellers kun opnår i en ægte stenovn.
Ingredienser
Pizzadej: 3 pizzaer (Se vores opskrift her)
- 500 g tipo 00 mel (eller hvedemel)
- 3,5 dl koldt vand
- 10 g fint salt
- 2 g tørgær (eller 5 g frisk gær)
- 1 spsk olivenolie (valgfrit)
Tomatsauce
- 1 dåse hakket tomater
- 1 fed hvidløg
- 1 lille chili
- Frisk eller tørret oregano
- Salt og peber
Topping
Nedenstående er topping pr. pizza
- 3-4 spsk tomatsauce
- 100 g frist mozzarella
- 100 g rå salsiccia (fjern skind og fordel i små stykker)
- 3-4 friske champignon, i skiver
- 1 kvist frisk rosmarin, finthakket
- Olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Lav Pizzadejen (dagen før)
- Følg opskriften på koldhævet pizzadej for bedst resultat.
- Lad dejen hæve 24 timer i køleskab, og tag den ud 1-2 timer før brug.
- Del i 2-3 boller og lad dem temperere.
Form pizzaerne
- Forvarm din ovn eller grill til temperatur (250–300°C). Brug bagestål eller pizzasten hvis muligt. Ved grill er det nødvendigt.
- Form dejen til tynde bunde (ikke rul – brug hænderne).
Top og bag din pizza
- Smør tomatsauce på og fordel mozzarella.
- Fordel stykker af salsiccia og champignon jævnt.
- Drys med rosmarin, salt og peber.
- Bag din pizza i 4-5 minutter i din forvarme ovn eller grill.
- Riv parmesan over pizzaen når den er færdig og dryp lidt god olivenolie på og servers strak.

Vi anbefaler
Bagestål - Carbonstål
Pizzaspade med fast håndtag
Pizzaspade med foldbart håndtag
Populære opskrifter
Sådan bruger du pizzastål til sprød og smagfuld pizza med salsiccia
Når du laver pizza derhjemme, er der én ting, der for alvor gør forskellen: bunden. Og den bedste måde at få en sprød, professionel pizzabund uden pizzaovn er ved at bruge et pizzastål.
Et pizzastål er en kraftig stålplade, som opvarmes til meget høj temperatur og holder på varmen ekstremt effektivt. Når du placerer dejen på det varme stål – enten i ovn eller på grill – får du en eksplosiv varmeoverførsel, som straks starter bagningen af bunden. Resultatet er en sprød, luftig og let karamelliseret bund, præcis som du får på pizzeria.
Til en pizza med salsiccia og svampe er pizzastål særligt velegnet. Salsiccia afgiver fedt under bagning, og champignon indeholder en del væske – og uden høj varme ville bunden hurtigt blive blød. Med pizzastål får du derimod en fast, sprød base, mens toppingen stadig forbliver saftig og smagfuld.
Pizzastål kan bruges både i grill og ovn og bliver hurtigt din favorit til alt fra pizza og fladbrød til pitabrød og tærter. Og netop når du vil lave en italiensk-inspireret pizza med gode råvarer, er det oplagt at bruge pizzastål og få det maksimale ud af både smag og struktur.