files/img-45.jpg

Guide af

Mathias Lydersen

Sidste ændringsdato

Bagestål - Carbonstål

Normalpris 551 kr
Udsalgspris 551 kr Normalpris 649 kr
15% Rabat

Pizzaspade med fast håndtag

Normalpris 254 kr
Udsalgspris 254 kr Normalpris 299 kr
15% Rabat

Pizzaspade med foldbart håndtag

Normalpris 211 kr
Udsalgspris 211 kr Normalpris 249 kr
15% Rabat

Pizza med salsiccia, svampe og frisk rosmarin

Der er noget helt særligt over en pizza med salsiccia. Den krydrede italienske pølse, saftige svampe og aromatisk rosmarin giver en intens og balanceret smag – især når det hele bages på høj varme og får sprød bund og gyldne kanter. I denne opskrift bager vi pizzaen på grill ved høj temperatur – og med brug af et bagestål får du den autentiske, sprøde bund, som man ellers kun opnår i en ægte stenovn.

Ingredienser

Pizzadej: 3 pizzaer (Se vores opskrift her)

  • 500 g tipo 00 mel (eller hvedemel)
  • 3,5 dl koldt vand
  • 10 g fint salt
  • 2 g tørgær (eller 5 g frisk gær)
  • 1 spsk olivenolie (valgfrit)

Tomatsauce

  • 1 dåse hakket tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille chili
  • Frisk eller tørret oregano
  • Salt og peber

Topping

Nedenstående er topping pr. pizza

  • 3-4 spsk tomatsauce
  • 100 g frist mozzarella
  • 100 g rå salsiccia (fjern skind og fordel i små stykker)
  • 3-4 friske champignon, i skiver
  • 1 kvist frisk rosmarin, finthakket
  • Olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Lav Pizzadejen (dagen før)

  1. Følg opskriften på koldhævet pizzadej for bedst resultat.
  2. Lad dejen hæve 24 timer i køleskab, og tag den ud 1-2 timer før brug.
  3. Del i 2-3 boller og lad dem temperere.

Form pizzaerne

  1. Forvarm din ovn eller grill til temperatur (250–300°C). Brug bagestål eller pizzasten hvis muligt. Ved grill er det nødvendigt.
  2. Form dejen til tynde bunde (ikke rul – brug hænderne).

Top og bag din pizza

  1. Smør tomatsauce på og fordel mozzarella.
  2. Fordel stykker af salsiccia og champignon jævnt.
  3. Drys med rosmarin, salt og peber.
  4. Bag din pizza i 4-5 minutter i din forvarme ovn eller grill.
  5. Riv parmesan over pizzaen når den er færdig og dryp lidt god olivenolie på og servers strak.

Vi anbefaler

Bagestål - Carbonstål

Normalpris 551 kr
Udsalgspris 551 kr Normalpris 649 kr
15% Rabat

Pizzaspade med fast håndtag

Normalpris 254 kr
Udsalgspris 254 kr Normalpris 299 kr
15% Rabat

Pizzaspade med foldbart håndtag

Normalpris 211 kr
Udsalgspris 211 kr Normalpris 249 kr
15% Rabat

Populære opskrifter

Opskrift

Kartoffelpizza med sprød bund og cremet topping

Lær at lave en kartoffelpizza fra bunden og bag den på grillen

Opskrift

Koldhævet pizzadej

Lær at lave en koldhævet pizzadej - Perfekt til sprød bund

Opskrift

Kartoffelpizza med sprød bund og cremet topping

Lær at lave en kartoffelpizza fra bunden og bag den på grillen

Opskrift

Koldhævet pizzadej

Lær at lave en koldhævet pizzadej - Perfekt til sprød bund

Sådan bruger du pizzastål til sprød og smagfuld pizza med salsiccia

Når du laver pizza derhjemme, er der én ting, der for alvor gør forskellen: bunden. Og den bedste måde at få en sprød, professionel pizzabund uden pizzaovn er ved at bruge et pizzastål.

Et pizzastål er en kraftig stålplade, som opvarmes til meget høj temperatur og holder på varmen ekstremt effektivt. Når du placerer dejen på det varme stål – enten i ovn eller på grill – får du en eksplosiv varmeoverførsel, som straks starter bagningen af bunden. Resultatet er en sprød, luftig og let karamelliseret bund, præcis som du får på pizzeria.

Til en pizza med salsiccia og svampe er pizzastål særligt velegnet. Salsiccia afgiver fedt under bagning, og champignon indeholder en del væske – og uden høj varme ville bunden hurtigt blive blød. Med pizzastål får du derimod en fast, sprød base, mens toppingen stadig forbliver saftig og smagfuld.

Pizzastål kan bruges både i grill og ovn og bliver hurtigt din favorit til alt fra pizza og fladbrød til pitabrød og tærter. Og netop når du vil lave en italiensk-inspireret pizza med gode råvarer, er det oplagt at bruge pizzastål og få det maksimale ud af både smag og struktur.