files/img-45.jpg

Guide af

Mathias Lydersen

Sidste ændringsdato

Stegeplade - Carbonstål

Normalpris 899 kr
Udsalgspris 899 kr Normalpris 899 kr

Gyuto Kokkekniv - Rose

Normalpris 999 kr
Udsalgspris 999 kr Normalpris 999 kr

Halloumiburger med portobello, chilimayo og syltede rødløg

Saftig halloumi, grillede portobellosvampe, syrlig sylt og en cremet chilimayo. Denne halloumiburger er alt andet end kedelig – og så er den perfekt til både vegetarer og kødelskere, der vil have en smagfuld afveksling. Serveret i en briochebolle med sprød salat og avocado er den en sikker sommerfavorit direkte fra grillen.

Ingredienser

Burger

  • 2 store portobellosvampe (uden stilk)
  • 200 g halloumi (i 2 tykke skiver)
  • 2 brioche burgerboller
  • Lidt smør eller olie til grillen
  • 1 avocado (i skiver – valgfri)
  • En håndfuld sprød salat (f.eks. romaine, rucola eller babyspinat)

Chilimayo

  • 3 spsk mayonnaise
  • 1 tsk sriracha eller anden chilisauce
  • 1 tsk friskpresset lime- eller citronsaft
  • Salt og peber

Syltede rødløg

  • 1 rødløg, tyndt skåret
  • 2 spsk æblecidereddike eller hvidvinseddike
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • (Evt. lidt kogende vand for at fremskynde processen)

Fremgangsmåde

Syltede rødløg

  1. Læg løgene i en lille skål eller glas.
  2. Hæld eddike, sukker og salt over.
  3. Rør rundt og lad dem trække i mindst 15-20 min. Brug evt. lidt kogende vand, hvis du vil have dem hurtigt klar.

Chilimayo

  1. Bland mayonnaise, sriracha og limejuice.
  2. Smag til med salt og peber.
  3. Stil på køl indtil servering.

Halloumi og portobello

  1. Pensl portobellosvampene let med olie og krydr med salt og peber.
  2. Grill dem ca. 3-4 min på hver side, til de er møre og saftige.
  3. Grill halloumi-skiverne i 2-3 min på hver side, til de er gyldne og sprøde.

Saml burger

  1. Skær briochebollerne over og smør begge sider med smør.
  2. Steg dem med smørsiden nedad til de er gyldne og sprøde.
  3. Smør bunden af bollerne med chilimayo.
  4. Læg salat, en portobellosvamp, halloumi, skiver af avocado og de syltede rødløg ovenpå.
  5. Top med overbolle – og servér med det samme.

Vi anbefaler

Stegeplade - Carbonstål

Normalpris 899 kr
Udsalgspris 899 kr Normalpris 899 kr

Gyuto Kokkekniv - Rose

Normalpris 999 kr
Udsalgspris 999 kr Normalpris 999 kr

Populære opskrifter

Opskrift

Stegt flæsk med persillesovs på grill

Se hvordan man kan lave den lækreste stegte flæsk på grillen

Opskrift

Grillet kylling med asparges og frisk tomatsalat

En rigtig sommerret lavet direkte på grillen med vores stegplade

Opskrift

Stegt flæsk med persillesovs på grill

Se hvordan man kan lave den lækreste stegte flæsk på grillen

Opskrift

Grillet kylling med asparges og frisk tomatsalat

En rigtig sommerret lavet direkte på grillen med vores stegplade

Bestsellers

Se alle
Få gratis gave
Værdi: 449 kr

Gyuto Kokkekniv - Rose

Normalpris 999 kr
Udsalgspris 999 kr Normalpris 999 kr
5% Rabat
Få gratis gave
Værdi: 449 kr

Knivsæt - Starter Set - Rose (2 knive)

Normalpris 1.423 kr
Udsalgspris 1.423 kr Normalpris 1.498 kr
Få gratis gave
Værdi: 349 kr

Stegeplade - Carbonstål

Normalpris 899 kr
Udsalgspris 899 kr Normalpris 899 kr
Få gratis gave
Værdi: 299 kr

Bagestål - Carbonstål

Normalpris 649 kr
Udsalgspris 649 kr Normalpris 649 kr
15% Rabat
Få gratis gave
Værdi: 1.646 kr

Knivsæt - Complete Set - Rose - (7 knive)

Normalpris 4.966 kr
Udsalgspris 4.966 kr Normalpris 5.843 kr
10% Rabat
Få gratis gave
Værdi: 449 kr

Knivsæt - Allround Set - Rose (4 knive)

Normalpris 3.146 kr
Udsalgspris 3.146 kr Normalpris 3.496 kr
27% Rabat

Qookware Blender - 2L

Normalpris 1.299 kr
Udsalgspris 1.299 kr Normalpris 1.799 kr

Utility kniv - Rose

Normalpris 499 kr
Udsalgspris 499 kr Normalpris 499 kr

Diamant Strygestål

Normalpris 499 kr
Udsalgspris 499 kr Normalpris 499 kr

Slibesten korn 500/1000

Normalpris 449 kr
Udsalgspris 449 kr Normalpris 449 kr

Få det perfekte grillresultat med en stegeplade til din halloumiburger

Når du vil lave en vegetarburger, der virkelig smager af noget, er kombinationen af grillet halloumi og portobello svær at slå. Den salte, sprøde ost og de saftige svampe skaber en umami-fyldt base – og med syltede rødløg og chilimayo er du garanteret en burger, der både er cremet, sprød, syrlig og spicy.

For at få det bedste resultat anbefaler vi at bruge en stegeplade til grillen. Halloumi har tendens til at smelte og løbe, hvis varmen bliver for ujævn, og portobellosvampe kan afgive en del væske. Med en jævn og varm stegeplade får du bedre kontrol, flottere grillmærker og undgår at osten brænder fast på grillristen. Du kan også bruge den til at riste burgerbollerne og varme avocado- eller løgskiver, hvis du vil give det hele lidt ekstra.

En god stegeplade åbner også op for mange andre retter på grillen – fra smashburgere og grøntsager til quesadillas og halloumitacos. Men i denne opskrift viser den virkelig sit værd: En halloumiburger grillet til perfektion, uden besvær.