

Guide af
Mathias Lydersen
Sidste ændringsdato
Halloumiburger med portobello, chilimayo og syltede rødløg
Saftig halloumi, grillede portobellosvampe, syrlig sylt og en cremet chilimayo. Denne halloumiburger er alt andet end kedelig – og så er den perfekt til både vegetarer og kødelskere, der vil have en smagfuld afveksling. Serveret i en briochebolle med sprød salat og avocado er den en sikker sommerfavorit direkte fra grillen.
Ingredienser
Burger
- 2 store portobellosvampe (uden stilk)
- 200 g halloumi (i 2 tykke skiver)
- 2 brioche burgerboller
- Lidt smør eller olie til grillen
- 1 avocado (i skiver – valgfri)
- En håndfuld sprød salat (f.eks. romaine, rucola eller babyspinat)
Chilimayo
- 3 spsk mayonnaise
- 1 tsk sriracha eller anden chilisauce
- 1 tsk friskpresset lime- eller citronsaft
- Salt og peber
Syltede rødløg
- 1 rødløg, tyndt skåret
- 2 spsk æblecidereddike eller hvidvinseddike
- 1 tsk sukker
- ½ tsk salt
- (Evt. lidt kogende vand for at fremskynde processen)
Fremgangsmåde
Syltede rødløg
- Læg løgene i en lille skål eller glas.
- Hæld eddike, sukker og salt over.
- Rør rundt og lad dem trække i mindst 15-20 min. Brug evt. lidt kogende vand, hvis du vil have dem hurtigt klar.
Chilimayo
- Bland mayonnaise, sriracha og limejuice.
- Smag til med salt og peber.
- Stil på køl indtil servering.
Halloumi og portobello
- Pensl portobellosvampene let med olie og krydr med salt og peber.
- Grill dem ca. 3-4 min på hver side, til de er møre og saftige.
- Grill halloumi-skiverne i 2-3 min på hver side, til de er gyldne og sprøde.
Saml burger
- Skær briochebollerne over og smør begge sider med smør.
- Steg dem med smørsiden nedad til de er gyldne og sprøde.
- Smør bunden af bollerne med chilimayo.
- Læg salat, en portobellosvamp, halloumi, skiver af avocado og de syltede rødløg ovenpå.
- Top med overbolle – og servér med det samme.

Bestsellers
Se alleGyuto Kokkekniv - Rose
Knivsæt - Starter Set - Rose (2 knive)
Stegeplade - Carbonstål
Bagestål - Carbonstål
Knivsæt - Complete Set - Rose - (7 knive)
Knivsæt - Allround Set - Rose (4 knive)
Qookware Blender - 2L
Utility kniv - Rose
Diamant Strygestål
Slibesten korn 500/1000
Få det perfekte grillresultat med en stegeplade til din halloumiburger
Når du vil lave en vegetarburger, der virkelig smager af noget, er kombinationen af grillet halloumi og portobello svær at slå. Den salte, sprøde ost og de saftige svampe skaber en umami-fyldt base – og med syltede rødløg og chilimayo er du garanteret en burger, der både er cremet, sprød, syrlig og spicy.
For at få det bedste resultat anbefaler vi at bruge en stegeplade til grillen. Halloumi har tendens til at smelte og løbe, hvis varmen bliver for ujævn, og portobellosvampe kan afgive en del væske. Med en jævn og varm stegeplade får du bedre kontrol, flottere grillmærker og undgår at osten brænder fast på grillristen. Du kan også bruge den til at riste burgerbollerne og varme avocado- eller løgskiver, hvis du vil give det hele lidt ekstra.
En god stegeplade åbner også op for mange andre retter på grillen – fra smashburgere og grøntsager til quesadillas og halloumitacos. Men i denne opskrift viser den virkelig sit værd: En halloumiburger grillet til perfektion, uden besvær.