GRATIS LEVERING

På alle ordrer over 499 DKK

LIVSTIDSGARANTI

På alle produkter

GRATIS RETURNERING

100 dages fuld returret

HURTIG LEVERING

Dag-til-dag levering

4 produkter

  • Santoku kniv - Original

    Knive | Santoku kniv

    Santoku kniv - Original

    Normalpris 949 DKK
    Udsalgspris 949 DKK Normalpris 949 DKK
  • Santoku kniv - Rose

    Knive | Santoku kniv

    Santoku kniv - Rose

    Normalpris 999 DKK
    Udsalgspris 999 DKK Normalpris 999 DKK
  • Santoku kniv - Black

    Knive | Santoku kniv

    Santoku kniv - Black

    Normalpris 1.099 DKK
    Udsalgspris 1.099 DKK Normalpris 1.099 DKK
  • Hvad siger andre

    Køkkenknive af høj kvalitet til en god...

    Køkkenknive af høj kvalitet til en god pris. Hurtig levering. Kan absolut anbefales 👍🏻👍🏻

    Brian Ildved

    Flot design og god kvalitet

    Flot design, man kan mærke kvaliteten i materialerne! Slibesættet ligesom alle andre varer vi har modtaget ligger i Smukke stærke æsker som vi bruger til opbevaring og ekstra bonus var mailen med vejledning i perfekt slibning.

    Birgitte Bjerre

    Lækre ultraskarpe knive

    Lækre ultraskarpe knive. Gode håndtag på rose knivene og smart beskytter at sætte kniven i er med i kassen. Meget tilfreds med produktet og leveringen.

    Mette Daugaard

  • Santoku kniv - Bright

    Knive | Santoku kniv

    Santoku kniv - Bright

    Normalpris 1.099 DKK
    Udsalgspris 1.099 DKK Normalpris 1.099 DKK

TESTET OG GODKENDT AF PROFESIONELLE

René Mammen

Michelin kok

Testet og anbefales af Michael Nørtoft

Michael Nørtoft

Michelin kok

Michael "Miv" Pedersen

Kok og ejer af Restaurant Tabu, Glashuset, Tapa5 og V-hav

Hvad er en santoku kniv?

Santokukniven, som også går under navnet “den japanske/asiatiske kokkekniv”, stammer oprindeligt fra Japan. Santokukniven minder mest af alt om den almindelig vestlige kokkekniv, som vi kender den fra Europa. Da santokukniven stammer fra Asien af er det faktisk også stadigvæk en af de mest anvendte køkkenknive i Asien. Dog er den også blevet udbredt til resten af verden og den har gjort et stort indtog i den vestlige verden også. Derfor ser vi flere og flere santoku knive i både det private hjem, men også i det professionelle køkken.

Hvad er forskellen på en santoku kniv og en almindelig kokkekniv?

Selvom en santoku kniv minder rigtig meget om den klassiske vestlige kokkekniv, er der dog en markant forskel. Den helt store forskel på en santoku kniv og en traditionel kokkekniv skal findes på klingen og klingens hældning. Hældningen på santokuknivens blad er nemlig mere lige sammenlignet med en almindelig kokkekniv, det betyder også at man ikke kan lave de samme vuggende bevægelser med en santoku kniv, som man kan med en kokkekniv. Derudover har den heller ikke den samme type ”spids” som en kokkekniv har. Derfor kan santokukniven heller ikke stikke igennem forskellige råvarer på samme måde som en kokkekniv. Derimod er en santoku kniv bedre til hakke og snitte opgaver, da bladet er helt lige.

Hvorfor skal du vælge en santoku kniv?

En af de vigtigste årsager til at du skal vælge en santoku kniv, frem for en almindelig kokkekniv, er at den ofte er lidt kortere end en kokkekniv. Derfor bliver santokukniven også nemmere at styre og dermed er santokukniven ofte bedre til præcisions arbejde end hvad en længere og almindelig kokkekniv ville være.

SAMME KVALITET. ANDERLEDES DESIGN.

6 ANDRE VARIATIONER

Udforsk de andre muligheder

PAKKETILBUD - SPAR OP TIL 20%

KOMPLETTE SAMLEPAKKER

Udforsk de andre muligheder

En santoku kniv bruges til hvad?

En santoku kniv er ikke bare en almindelig køkkenkniv, den er rent faktisk en af de mere alsidige køkkenknive, som du kan have i dit sortiment. Med sit lidt brede blad og sit helt lige blad, så er den nemlig perfekt til langt de fleste hakke og snitte opgaver, som indeholder grøntsager eller frugter. Derudover er den naturligvis også perfekt til flere forskellige slags kød.

En santoku kniv med kvalitets blade og skæfter

Fælles for alle vores 4 forskellige santoku knive er, at kvaliteten på både skæfterne og bladene er tårnhøjt. Først og fremmest så er alle 4 santoku knive lavet i høj kvalitets Damaskus stål og selvfølgelig i 67 lag. Dette giver dem en høj hårdhed (HrC) på hele 62 ifølge Rockwell-Skalaen. Dette betyder at santokukniven er utroligt modstandsdygtig overfor korrektioner og derfor holder santokukniven sin skarphed i endnu længere tid ad gangen. 

Hvis vi tager og ridser skæfterne op på vores santoku knive, så har vi santoku knive med skæfter lavet af disse 4 forskellige materialer

Santokukniven fra vores Original Serie er lavet med et skæfte i pakkatræ
Santokukniven fra vores Rose Serie er lavet med et skæfte i palisandertræ
Santokukniven fra vores Bright Serie er lavet med et skæfte i sycamoretræ
Santokukniven fra vores Black Serie er lavet med et skæfte i G-10 komposit.


Kan jeg købe et knivsæt med en santoku kniv?

Det helt korte svar er, ja. Du kan sagtens købe et knivsæt med en santoku kniv. Her hos Qookware sælger vi flere forskellige knivsæt, som vi har sammensat efter den største efterspørgsel på knive. Det vil sige vi faktisk har lavet knivsæt på baggrund af hvad folk helst vil have sammensat. Derfor har vi vores 4 komplette knivsæt, hvori man får bl.a. en santoku kniv.

Kan jeg slibe min santoku kniv op igen?

Ja det kan den helt sikkert. Vi vil helt klart anbefale dig at ud enten løbende bruger et strygestål eller en gang imellem bruger en slibesten. Hvis du vælger en af disse muligheder, så vil du kunne slibe din santoku kniv op masser af gange og du vil derfor altid have en utroligt skarp santoku kniv, som altid kan klare de opgaver, som du nu måtte udsætte den for i køkkenet.

Hvordan opbevarer jeg min santoku kniv?

Når det kommer til opbevaringen af en santoku kniv, så er der flere forskellige muligheder. En af de mest anvendte muligheder er selvfølgelig at hænge den på en knivmagnet i sit køkken, eller sætte den fast på en knivholder, som står fast på bordet. Fordelen ved disse to metoder er uden tvivl, at man altid har sin santoku kniv lige ved hånden. Derudover så vises santokukniven også flot frem i hjemmet og tilføjer noget ekstra til indretningen i køkkenet. Dette er naturligvis bare en bonus, men når man har flotte køkkenknive, så er der jo ingen grund til ikke at vise dem frem. En sidste metode, som også er en god mulighed, er at opbevare sin santoku kniv i den kasse, som den kommer i. Alle vores santoku knive kommer nemlig i hver sin gaveæske, som også sagtens kan bruges til opbevaring. En ting som vi på det kraftigste anbefaler er, at man ikke opbevarer sin santoku kniv løst i skuffen blandt andre køkkenredskaber. Dette vil nemlig forværre Santokukniven skæreevne og holdbarhed.

Hvad er den bedste santoku kniv?

Når det kommer til spørgsmålet ”hvad er den bedste santoku kniv?”, så er det ikke helt nemt at svare på. Det er nemlig ofte en personlig præference det kommer til. Vi anbefaler at man først of fremmest vælger en santoku kniv, som er lavet i kvalitets materiale. Dette er også derfor vi kun sælger santokuknive i 67 lags kvalitets stål. Dernæst så anbefaler vi at man kigger på om man vil have en santoku kniv med et håndformet skæfte eller en santoku kniv med et lidt mere cylinderformeret/rundt skæfte. Når man har fundet ud af dette, så kan man købe den santoku kniv, som er den bedste santoku kniv for en selv.

Kan santokukniven tåle opvaskemaskinen?

Når det kommer til gode køkkenknive og dette gælder alle køkkenknive, så må de simpelthen ikke komme i opvaskemaskinen. Dette gælder både vores santokuknive, men også alle vores andre køkkenknive. Opvaskemaskinen vil nemlig på sigt ødelægge din santoku kniv og dette ser vi bestemt ingen grund til. Derfor anbefaler vi altid, at man gør sin santoku kniv rent med lunt vand og en lille smule almindelig sæbe. Hvis man gør dette, så har man en santoku kniv, som kan følge en resten af livet.