Hvilken nakirikniv skal jeg vælge?
Det er et meget svært spørgsmål at svare på, fordi hvilken nakirikniv skal du vælge? Det kommer først og fremmest an på din personlige præferencer. Vil du gerne have en nakirikniv, som der er håndformet? Eller er du på udkig efter en der er mere cylinderformet? Det er tog af de vigtigste spørgsmål til at starte med. Vi mener at først og fremmest så skal din nye nakirikniv selvfølgelig være udstyret med et ergonomisk korrekt skæfte. Dette har alle vores nakiriknive naturligvis. Dernæst så mener vi også at stålet på din nye nakirikniv skal være i høj kvalitet og gerne mange lag. Så når vi bliver spurgt hvilken nakirikniv folk skal vælge, så vil vi altid svare tilbage med ”Du skal vælge den du føler der passer bedst til dig”.
Dog så anbefaler vi altid at du vælger en nakirikniv ud fra følgende kriterier:
Din nye nakirikniv skal være udstyret med et ergonomisk korrekte skæfte
Din nye nakirikniv skal være lavet i kvalitets stål og gerne flere lag
Hvilken type nakirikniv har I?
Her hos Qookware der har vi tre forskellige typer nakiriknive. Vi sælger nemlig nakiriknive fra vores Original Series, Rose Series og til sidst fra vores Bright Series.
Den første nakirikniv er nakirikniven fra vores Original Serie. Den her nakirikniv er lavet i 67 lags højkvalitets Damaskus stål med et cylinderformet skæfte, som ligger godt og stabilt i hånden. Dog er denne nakirikniv også lidt tungere end de to andre, da den er lavet i banket stål og man kan se de hamrede mærker på selve bladet.
Den næste nakirikniv i rækken er nakiri kniven fra vores nyeste og faktisk mest populære serie allerede, nemlig vores Rose serie. Vores nakirikniv i Rose serien er lavet med et ergonomisk korrekt skæfte i palisandertræ. Hernæst er nakirikniven ligeledes lavet i 67 lags højkvalitets Damaskustål med en kerne af VG-10 stål.
Den sidste og dyreste nakirikniv i vores sortiment er nakirikniven fra vores Bright Series. Den er lavet med et håndformet skæfte i sycamoretræ, hvor man virkelig kan se de forskellige nuancer i træet. På den her nakirikniv er bladet naturligvis også lavet i 67 lags stål.
Hvordan sliber jeg min nakirikniv?
Når det kommer til at slibe din nakirikniv, så er der flere forskellige metoder, som man kan gribe det an på. Den bedste metode, som også er den der tager længst tid er at bruge slibesten. Hvis man lærer sig selv at bruge en slibesten, så vil man altid kunne få sin nakirikniv og generelt køkkenknive til at spille 100% igen. Derfor er det også en af de mest anvendte metoder.
Er man derimod ikke i humør til at bruge en slibesten, så er et godt diamantstrygestål et rigtigt godt alternativ. Hvis du giver din nakirikniv eller andre køkkenkniven for den sags skyld en tur med dit diamantstrygestål af og til, så vil dine køkkenknive holde deres skarphed i markant længere tid ad gangen.
Hvordan opbevarer jeg min nakirikniv?
Vi anbefaler altid at man opbevarer sin nakirikniv sikkert og forsvarligt – dette gælder faktisk alle ens køkkenknive og ikke bare ens nakirikniv. Vi anbefaler at man enten opbevarer sin nakirikniv i den æske den kommer i ellers så er en knivmagnet eller en knivholder de bedste metoder. Der sidder nakirikniven nemlig sikkert og forsvarligt fast og magnetskinnen inde i træet gør ikke noget skade på bladet.
Er nakiri knive lavet til kød?
Det helt korte svar er, nej. Nakiri knive er ikke lavet til kød og slet ikke til at hakke knogler eller ben over. Mange tror fejlagtigt at nakiri knive er en form for "kød-økse", men den er lavet til grøntsager. Dog fortæller vores erfaring os at gode nakiri knive i høj kvalitet sagtens kan bruges til at skære kød uden knogler og ben ud. Dette er bl.a. kyllinge bryster eller hvis man skal skære oksekød ud i tern. Derfor er gode nakiri knive også mere en allround køkkenkniv end hvad mange går og tror.