Rose knivserie

Vores Rose knivserie er bestående af 8 forskellige knive. I serien kan du finde tre sammensatte knivsæt.

Filtre

Filtre

11 produkter

Spar 15%
Gyuto kokkekniv - lavet i 67 lags stål og med et skæfte i palisandertræGyuto Kokkekniv - Rose
Gyuto Kokkekniv - Rose Salgspris849 kr Normalpris999 kr
På lager og klar til afsendelse
Spar 15%
Rose nakiri kniveNakiri kniv - Rose
Nakiri kniv - Rose Salgspris849 kr Normalpris999 kr
På lager og klar til afsendelse
Spar 15%
Brødkniv - Rose serieBrødkniv - Rose
Brødkniv - Rose Salgspris849 kr Normalpris999 kr
På lager og klar til afsendelse
Spar 15%
Udbenerkniv fra Rose serienUdbenerkniv - Rose
Udbenerkniv - Rose Salgspris764 kr Normalpris899 kr
På lager og klar til afsendelse
Spar 15%
Rose santoku kniveSantoku kniv - Rose
Santoku kniv - Rose Salgspris849 kr Normalpris999 kr
På lager og klar til afsendelse
Spar 15%
Utility kniv fra vores Rose serie.Utility kniv - Rose
Utility kniv - Rose Salgspris424 kr Normalpris499 kr
På lager og klar til afsendelse
Spar 15%
Urtekniv fra vores Rose serieUrtekniv - Rose
Urtekniv - Rose Salgspris382 kr Normalpris449 kr
På lager og klar til afsendelse
Spar 20%
Stor Gyuto kokkekniv - 23 cm - RoseStor Gyuto kokkekniv - 23 cm - Rose
Stor Gyuto kokkekniv - 23 cm - Rose Salgspris1.039 kr Normalpris1.299 kr
På lager og klar til afsendelse
Spar 20%
Knivsæt med 4 knive; urtekniv, kokkekniv, brødkniv og en nakiri knivKnivsæt - Allround Set - Rose (4 knive)
Knivsæt - Allround Set - Rose (4 knive) Salgspris2.797 kr Normalpris3.496 kr
På lager og klar til afsendelse
Spar 20%
Rose Starter Set - kokkekniv og utilityStarter Set - Rose (2 knive)
Starter Set - Rose (2 knive) Salgspris1.198 kr Normalpris1.498 kr
På lager og klar til afsendelse
Udsolgt
Complete knivsæt fra vores Rose serie - 7 forskellige kniveKnivsæt - Complete Set - Rose - (7 knive)
Knivsæt - Complete Set - Rose - (7 knive) Salgspris4.382 kr Normalpris5.843 kr

Mød vores samarbejdspartnere

Vores produkter bliver altid testet af vores fantastiske samarbejdspartnere inden vi lancerer og sælger dem.

Testet og anbefales af Michael Nørtoft

Michael Nørtoft

Landsholdskok og ejer af MN Dining

Testet og anbefales af Michael Miv Pedersen

Michael "Miv" Pedersen

Køkkenchef og ejer af af Restaurant Tabu, Glashuset, Tapa5 og V-hav

Testet og anbefales af Mads Schytte

Mads Schytte

Madblogger og ejer af Mad og Monopolet samt Whisky Tossen

Qookware Rose knivserien

Går du og leger med tanken om, at anskaffe en eller flere nye knive, måske endda det perfekte knivsæt? Så er vores Qookware Rose knivserien måske det rigtige for dig. Serien består af 7 forskellige knive, så der er noget til enhver situation og man kan få et alsidigt knivsæt med 4 eller 7 køkkenknive. Du finder en klassisk gyuto kokkekniv, nakiri kniven (ofte kaldet japansk/asiatisk grøntsagskniv), santoku kniven (asiatisk kokkekniv), en brødkniv og en udbener kniv og sidste men ikke mindst de to mindre knive, utility og urtekniven. Fælles for alle knivene er deres unikke og designet beskyttet skæfte, samt det minimalistiske design. Skæftet har lidt en ”dråbeform”, som er lavet i samarbejde med en industriel designer i Aalborg. Dette har vi brugt måneder og måneder på at teste og udvikle for at finde det helt rigtige skæfte, som derudover er ergonomisk korrekt og ligger godt i hånden. Dette kommer vi ind på senere. Sidste men ikke mindst, så er alle knivene selvfølgelig også lavet med højkvalitets stål, nemlig VG-10 kerne stål, som er en af de mest anvendte ståltyper til kvalitets kokkeknive.

Designbeskyttet knivserie

Vores Roseknivserie er ikke ”bare” en almindelig knivserie, som du kan finde på hylderne alle stederne. Efter flere forskellige typer af testning af materialer typer til skæfte såvel som bladet, så har vi fundet den bedste og mest optimale sammensætning. Knivene er lavet med et skæfte i palisandertræ og et blad med en kerne af VG-10 stålet. Selve knivens blad har en unik udformning der gør den så komfortable men og så ergonomisk at arbejde med, som overhovedet muligt. Derfor har vi i samarbejde med vores industrielle designer netop designet den på den her måde. Det gør også at knivserien er blevet designbeskyttet hos EUIPO
(European Union Intellectual Property Office), hvilket er meget atypisk for en knivserie. Derfor garanterer vi også en knivskarp knivserie, behageligt, ergonomisk og komfortable greb.

Et knivsæt der bruges på nogle af de bedste restauranter i Danmark

Vores Rose knivserie bliver dagligt brugt på nogle af landets bedste restauranter. Michelin restauranterne er kendt for at være nogle af de allerbedste steder i Danmark hvor man kan spise. Vi er ikke bare stolte over at have udviklet hvad vi selv mener er en af de allerbedste knivserier der findes. Vi er utroligt stolte over, at nogle af landets allerbedste kokke og restauranter vælger, at bruge vores knivsæt når det gælder allermest. Michelin kokke er kendt for deres utroligt detaljeret og præcise arbejde, dette kan kun udføres med de rigtige råvarer samt det rigtige værktøj. Derfor er det også et stort skulderklap til os, når så professionelle kokke vælger at bruge vores køkkenknive eller knivsæt.

Knivsæt der bliver brugt i konkurrencer?

Endnu engang så vil vi fremhæve at vores knivsæt ikke ”bare” bliver brugt af almindelige kokke, mennesker eller andet godt folk. Derfor gjorde det også os utroligt glade og stolte, da den danske stjernekok Michael Nørtoft fortalte os, at han ikke bare bruge vores knivsæt til dagligt i hans arbejde som Michelin kok. Både Michael og hans assistent bruger også vores knivsæt fra Rose serien til konkurrencer. Bare i 2022 har De blandet andet deltaget i ’Årets kok finalen’ samt ’Nordiske mesterskaber’, hvor det i sidstnævnte konkurrence blev til en flot podieplads blandt nogle af de dygtigste kokke i Skandinavien. Derfor kan man vist roligt sige at det også er et professionelt knivsæt, som du har mulighed for at købe her.

En kokkekniv er det vigtigste værktøj i køkkenet

Rose serien består af 7 forskellige køkkenknive, men der skal ikke tages fejl omkring hvilken køkkenkniv, som er den mest anvendte køkkenkniv i køkkenet. Kokkekniven er den allermeste alsidige og anvendte køkkenkniv i næsten alle typer køkkener. Dette gælder både det private og det professionelle køkken. Kokkekniven kan klare utroligt mange opgaver i køkkenet, den kan blandt andet snitte og eller hakke grøntsager, pudse kød af, skære et godt mørt stykke kød ud eller rent faktisk også bruges til at filetere en fisk. Derfor ser vi også den helt klassiske kokkekniv som en nødvendighed i ethvert køkken. ”Uden mad og drikke dur helten ikke” ”uden kokkekniven og et køkken dur kokken ikke”. Derfor er det vigtigt at din kokkekniv er ekstremt skarp og ligger godt i hånden, derfor mener vi også at vores  Rose kokkekniv bliver din bedste kokkekniv.

Ergonomisk skæfte i palisandertræ

Som vi nævnte tidligere, så er knivserien udstyret med et ergonomisk skæfte. Skæftet er udviklet i samarbejde med en industriel designer og herefter er det løbende blevet gennemtestet af vores samarbejdspartnere. Derudover er det også designbeskyttet på grund af sin unikke form, der mest af alt minder som en dråbeform i bunden. Det helt unikke ved det ergonomiske skæfte er, at det gradvist bliver smallere og smallere jo tættere man kommer på bladet. Derfor får man altid det optimale greb omkring skæftet, hvilket sikrer korrekt brug, samt et behageligt greb hvor kniven ligger godt i hånden. Det ergonomisk skæfte er derudover også designet sådan, at det kan bruges af både venstre og højrehåndet personer.

Et knivsæt med det minimalistiske for øje

Når det kommer til at lave et kvalitetsknivsæt, så har vi fra start af haft en ambition om at knivene skal tale for sig selv. Derfor består vores knive i rose serien også kun af to enkelte elementer. Vi har skæftet og vi har klingen. Det er det. Da vi altid har haft en forkærlighed for både det minimalistiske og kvalitets stærke værktøj, så føler vi har vi har ramt den perfekte kombination i denne knivserie. Knivene er ikke udstyret med noget metal i bunden, som man ofte ser på andre knive. Sidst men ikke mindst, så mener vi også at en kniv i et flot design skal tale for sig selv. Derfor har vi aktivt fravalgt at have hele vores navn eller logo på knivbladet. I stedet er det ”gemt væk” på knivene og det er på undersiden af det lille stykke metal, som der samler skæftet med bladet.

Høj kvalitets damaskusstål i 67 lag med en kerne af VG-10 stål og en høj HRC på Rockwell skalaen

Når man snakker om en kniv i høj kvalitet, så skal de selvfølgelig også været udstyret med stål af høj kvalitet, så man altid har skarpe knive. Derfor er alle køkkenkniven i denne knivserie også lavet i damaskusstål med en høj HrC på Rockwell skalaen. De ligger faktisk med en HrC på hele 62, hvilket betyder at det er skarpe knive, samt at de er mere modstandsdygtige overfor korrektioner. Selve knivenes blader er lavet i de her 67 lags stål og med er kerne af VG-10 stål, som er en ståltype der ofte bliver brugt til højkvalitets køkkenknive da de kan blive ekstremt skarpe og holdbare.

Vælg et komplet knivsæt

Som vi nævnte tidligere, så består knivserien af 7 forskellige knive der hver især har deres egne spidskompetencer. Fælles for dem alle er der at de er smedet efter damaskusmetoden i 67 lags stål, har en høj HrC ifølge Rockwell skalaen, ligger godt i hånden med sit behagelige greb og måske vigtigste af alt inde går i det perfekte knivsæt. Vi vil nedenunder komme ind på de forskellige 7 køkkenknive, som der er i knivserien.

Gyuto kokkekniven

Den første og mest kendte kniv i serien er uden tvivl den klassiske gyuto kokkekniv, som ofte også bare bliver omtalt som en kokkekniv eller kokkekniven. Kokkekniven er en god og alsidig køkkenkniv, som kan bruges til langt de fleste opgaver i køkkenet. Kokkekniven er dog især rigtig god til at skære stører råvarer ud. Dette kan f.eks. være større stykker råt kød, færdig lavet steg eller bøf, men den er også god til helt almindelige grøntsager, som man ofte bruger lidt mere i hverdagen. Derfor er det også den mest all around kokkekniv, som man kommer til at have i sit sortiment.

Nakiri kniven

Nakiri kniven er måske en af de lidt mere moderne knive i det danske køkken og mange vil uden tvivl se nakiri kniven, som en slags ”kødhakker”. Dette er dog bestemt ikke det en nakiri kniv er lavet til. En nakiri er nemlig den japansk og asiatiske udgave af en grøntsagskniv og bliver derfor kun brugt til grøntsager og faktisk slet ikke kød. Knivens blad som er utroligt bredt, gør nemlig, at den er helt perfekt til at hakke grøntsager, store som små. Med sit brede blad, så kræver det også at man ved hvilken slags nakiri kniv man skal vælge. En nakiri kniv kan nemlig godt være svære at styre end andre køkkenknive, hvis man ikke vælger den rigtige. Der er det vigtigt er den ligger godt i hånden og har et ergonomisk skæfte. Det vil ikke kun gøre den nemmere at anvende i køkkenet, men faktisk også behageligere at arbejde med.

Santoku kniven

Santoku kniven er en af de mindre anvendte knive i det europæiske køkken i forhold til gyuto kokkekniven og nakiri kniven. Ikke desto mindre, så er santoku kniven faktisk asiens svar på en kokkekniv, derfor kalder man den også den ”asiatiske kokkekniv”. Dette betyder naturligvis også at de besidder mange af de samme funktioner, som en almindelige gyuto kokkekniv eller en nakiri kniv. Den har ca. samme størrelse som en gyuto kokkekniv, men derimod et helt lige blad som en nakiri kniv. Derfor er det nærmest en slags hybrid imellem disse to. Dog skal man ikke underkende, hvor god en santoku kniv faktisk i virkeligheden er. Den kan klare både at hakke grøntsager, snitte urter og skære kød over. Derfor er det en fantastisk all around kokkekniv.

Brødkniven

Brødkniven er muligvis den mest almindelig køkkenkniv man finder i hjemmet sammen med en kokkekniv og en urtekniv. Brødkniven er den absolutte bedst kniv til at skære bagværk over og med en skarp kniv og det ergonomiske skæfte, så mindsker man faktisk chancen for uheld, da det er en sløv kniv der er farlig at bruge. Dog er en brødkniv en mere alsidig kniv en mange tror. Den kan nemlig også bruges til at skære visse formere for stege ud eller større meloner som en vandmelon.

Udbener kniven

En udbener kniv er ofte en koks bedste ven når det kommer til kød. Med sit relativt korte blad, så er udbener kniven nemlig perfekt når det kommer til pudsning af kød, dette kan både være at skære sener eller membraner væk fra et stykke kød eller helt skære kød fri fra knogler. En skarp kniv er alfa og omega og en udbener er derfor perfekt til også at skære fisk eller fjerkræ ud, hvor det ofte kræver stor præcision, så derfor er det faktisk også en utroligt alsidig kniv at have i sin ”værktøjskasse” til køkkenet. Kniven glider nemlig nemt og elegant igennem råvarer og samme tid utroligt nem at styre.

Utility kniven

Utility kniven er en af de to mindste knive, som du kan finde i denne knivserie. Dette betyder dog ikke at netop denne kniv ikke er en af de vigtige køkkenknive i dit sortiment. Selve utility kniven er noget mindre end kokkekniven, men til gengæld også noget større end urtekniven, knivens blad er lidt en mellem størrelse mellem disse to. Det ligger lidt navnet ”utility” kniven, at det er en kniv, som kan klare utroligt mange forskellige opgaver. Den kan både bruges til grøntsager, kød, urter og frugter, ja faktisk så kan den næsten bruges til alt. Derfor er utility kniven også et utroligt populært valg blandt mange kokke.

Urtekniven

Den mindste kniv i serien er urtekniven, man kan faktisk næsten kalde det en kort urtekniv, da bladet ikke er særligt langt på kniven. Dette betyder dog ikke at man skal undervurdere urtekniven, den ligger stadig godt i hånden og er utroligt nem at bruge. Urtekniven er nemlig den absolut bedste køkkenkniv når det kommer til ”pillearbejde”. Altså hvor man står med frugter eller grøntsager i hånden og skal være mere detaljeret og opmærksom i sine bevægelser. Så er det nemlig nemmere at bruge en kniv med et kort blad. Den er dog naturligvis stadigvæk fantastisk til at hakke urter, derfor også navnet urtekniv.

To af de vigtigste egenskaber ved et godt knivsæt

Skæftet skal være ergonomisk

Med et ergonomisk skæfte, så sikrer du dig ikke bare et behageligt og ergonomisk greb, du sikrer dig faktisk også mere end dette. Med det rette skæfte lavet i dette rette materiale f.eks. palisandertræ, så får du et knivsæt med skæfter der både er behagelige at bruge, men faktisk også kan gøre din performance bedre. Derudover så mindsker du risikoen for fejl og ulykker når kniven ligger godt og sikkert i hånden. Derfor er skæftet en af de primære faktorer man skal kigge på når man vælger et nyt knivsæt.

Et knivsæt skal have stål af høj kvalitet og en høj HrC på Rockwell skalaen

Et godt knivsæt skal naturligvis indeholde skarpe knive og alle knivene skal være lavet i det samme materiale, det giver næsten sig selv. Hvis du vælger en knivsæt fra vores Rose serie, så får du et komplet knivsæt, hvor det er stål af høj kvalitet og alle knivene kan blive ekstremt skarp. Knivene har nemlig en høj HrC på Rockwell skalaen, hvilket betyder det er kvalitetsknive. Hvis du ønsker at læse endnu mere om stålet på knivene, så står det længere oppe i indlægget.

Opbevar dit nye knivsæt korrekt

Hvis du først har været ude og investere i et ikke billigt knivsæt, så er ingen grund til ikke også at købe noget, så du kan opbevare dit nye knivsæt korrekt. Ved at købe et fornuftigt produkt til opbevaring f.eks. en knivmagnet eller en knivtaske, så er du sikker på at alle knivene bliver opbevaret korrekt og du sørger for at dine skarpe knive forbliver skarpe. Derfor undgår du både sløve knive, du ødelægger ikke knivens blad og du forlænger faktisk knivenes levetid markant. Dette betyder også at du ikke at skal have dem slebet lige så ofte. Derfor anbefaler vi altid en god og forsvarlig opbevaring metode til dit knivsæt.