Pasta

Pasta Carbonara

 

En velkendt klassiker.

Pasta carbonara er en klassisk italiensk ret, der stammer fra Rom. Den er kendt for sin enkle, men rige smag, og laves traditionelt med få ingredienser: spaghetti, guanciale (italienske svinekæber), æg, pecorino romano ost og sort peber. Det er vigtigt, at retten tilberedes uden fløde, da det er æggeblandingen, der skaber den cremede konsistens, når den kombineres med det varme pastavand og guancialens fedt. Carbonaraens oprindelse er omdiskuteret, men mange mener, at retten blev populær under anden verdenskrig, da amerikanske soldater bragte bacon og æg til Italien. Kombinationen af saltede, røgede svinekødsterninger, rig ost og peber skaber en perfekt balanceret og lækker ret, som er elsket verden over.

Bliver der fejlet i videoen? Ja, meget. Men skal der være plads til det i køkkenet? Uden tvivl hvis du spørger os! Den korrekte opskrift er nedenunder, men essensen er det samme. Vær glad, udfordre dig selv og ha’ det sjovt!

Tid: ca. 20 minutter

Ingredienser

 • 175-225 gram pasta
 • 100 gram Pecorino Romano (eller efter behov) (Parmesan kan bruges)
 • 50-75 gram Guanciale (Panchette kan bruges)
 • 3 æg - 1 helt og 2 blommer
 • Friskkværnet peber (efter humør)

Fremgangsmåde

 1. Hæld 1 liter vand pr. 100 gram pasta i en gryde, tilsæt eventuelt en lille smule salt og bring vandet i kog.
 2. Skær guancialen i små tern.
 3. Pisk det hele æg og de to æggeblommer sammen med 2/3 af osten og rigelige mængder friskkværnet sort peber i en skål til en ensartet masse.
 4. Når vandet bulderkoger, tilsættes pastaen. Tjek kogetiden på pakken. Men sørg for pastaen er aldente.
 5. Sæt guancialen på en tør pande ved middel varme og steg, indtil fedtet er smeltet og guancialen er gyldenbrun. Dette bør tage omtrent samme tid som pastaens kogetid.
 6. Kog pastaen al dente, hæld vandet fra (gem et par deciliter), og tilsæt pastaen til panden med guancialen.
 7. Lad pastaen stege sammen med guancialen i cirka 30 sekunder, mens du rører, så pastaen kan absorbere fedtet. Tilsæt 2-3 spiseskefulde af pastavandet og rør igen.
 8. Vigtigt: Sluk for varmen og fjern panden fra det varme blus.
 9. Tilsæt ægget- og oste blandingen under omrøring, så det hele blandes grundigt og æggemassen svøber sig om pastaen.
 10. Bliv ved med at røre i panden, indtil alt er godt blandet sammen, og retten er blevet en dejlig, tyk og cremet helhed.
 11. Server med det samme toppet med resten af osten og mere friskkværnet peber.