

Guide af
Mathias Lydersen
Sidste ændringsdato
Gryde med Låg - 4,8L - ChefGrade
Sæt med 3 Skærebrætter i Egetræ med Saftrille
Hjemmelavet karrysalat – cremet, smagfuld og nem at lave
Karrysalat er en uundværlig klassiker på det danske frokostbord – særligt når fiskefileten eller rugbrødsmadden skal have lidt ekstra kærlighed. Og selvom man kan købe den færdig, er der intet, der slår en hjemmelavet version. Her får du vores bedste opskrift på en cremet, frisk og velsmagende karrysalat med æble og løg. Den er perfekt som tilbehør til paneret fiskefilet, på smørrebrød eller til et klassisk frokostbord. Klar på 10 minutter – og smager endnu bedre, når den har trukket på køl.
Tid: ca. 2 minutter
Ingredienser
- 4 hårdkogte æg
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. cremefraiche 18%
- 1 tsk. sennep
- 1 tsk. karry
- 1 tsk. sukker
- Salt og friskkværnet pebber
- Friskhakket purløg
- Et halvt æble i tern
Fremgangsmåde
- Kog dit æg
Kog æggene mellem 8 og 10 minutter alt afhængig af hvor hårdkogte du ønsker dem.
- Hak fyldet
Hak æggene, purløg og æble i de ønskede størrelse. Personligt elsker jeg en mere rustik karrysalat, så derfor hakker jeg i lidt større stykker.
- Lav dressingen
Bland mayonnaisen, cremefraiche, sennep, karry, sukker, salt og peber sammen i en skål.
- Tilsæt fyldet
Tilsæt de hakkede æg og æbler i dressingen og bland godt rund.
- Smag til
Smag din karryslat til og tilfør ekstra sukker, salt, peber eller karry alt efter din smag.
- Pynt og server
Server din karrysalat med det hakkede purløg som kan drysses på toppen.
Vi anbefaler
Gryde med Låg - 4,8L - ChefGrade
Sæt med 3 Skærebrætter i Egetræ med Saftrille
Populære opskrifter
Bestsellers
Se alleGyuto Kokkekniv - Rose
Knivsæt - Starter Set - Rose (2 knive)
Knivsæt - Complete Set - Rose - (7 knive)
Qookware - Airfryer 7,5L
Stegepande - 28 cm - ChefGrade
Stegepandesæt - 24+28 cm - ChefGrade
Allround Set - 3 dele - ChefGrade
Complete Set - 5 dele - ChefGrade
Utility kniv - Rose
Diamant Strygestål
Hjemmelavet karrysalat er en nem og lækker måde at opgradere dine frokostretter på. Den velkendte smag af karry, kombineret med syrlighed, sødme og cremet konsistens, gør den ideel som tilbehør til både kolde og varme retter – især fiskefilet. Mange danskere forbinder karrysalat med højtider som jul og påske, men den er mindst lige så oplagt i hverdagen.
Ved at lave karrysalaten selv får du fuld kontrol over både smag og kvalitet. Du slipper for unødvendige tilsætningsstoffer og får en friskere, mere balanceret smag. I denne opskrift bruger vi både mayonnaise og cremefraiche for at opnå den perfekte konsistens – og tilsætter små tern af æble og hakket løg for lidt crunch og friskhed.Karrysalaten er ikke bare god til fiskefilet – den fungerer også fremragende i en sandwich, som en del af et smørrebrød med æg eller roastbeef, eller som dip til sprøde grøntsager. Og hvis du vil sætte dit eget præg, kan du nemt variere opskriften med fx kapers, syltede agurker, lidt karse eller purløg.
Hos Qookware elsker vi at gøre det nemt at lave klassisk, velsmagende mad fra bunden. Derfor finder du også opskrifter som den perfekte panerede fiskefilet og hjemmelavede frikadeller med sprød stegeskorpe, der passer perfekt sammen med denne karrysalat.
Uanset om du skal lave en hurtig frokost til familien, et overdådigt frokostbord til gæster, eller blot vil nyde en god rugbrødsmad med ekstra smag – så er denne hjemmelavede karrysalat et sikkert valg.