

Guide af
Mathias Lydersen
Sidste ændringsdato
Birria Tacos med smeltet ost og frisk pico de gallo
Langtidsmørnet oksekød, dyppet i den krydrede birria-sauce og stegt sprødt sammen med smeltet ost i en tortilla. Det her er en ægte mexicansk smagsbombe – og det bliver endnu bedre, når du bruger godt køkkengrej. Med det rigtige udstyr bliver både saucen, kødet og de sprøde tacos helt perfekte.
Ingredienser
Nedenstånde er til ca. 2 personer/8 tacos)
Birria-kødet
- 400 g oksebov
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 2 tomater
- 2 tsk chiliflager
- ½ tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk paprika
- ½ tsk stødt nellike
- Et lille nip stødt kanel
- ½ tsk cayennepeber
- ½ tsk tørret oregano
- 1 spsk æbleeddike
- 1 oksebouillonterning
- 2½ dl vand
- Salt og peber
- Olie til stegning
Til tacos
- 8 små tortillapandekager
- 100 g revet mozzarella
Pico de gallo
- 2 tomater
- ¼ løg
- Lidt frisk koriander
- Saft af ½ lime
- Salt
Til servering
- 100 g creme fraiche
- 1 lime (i både)
Femgangsmåde
Kødet
- Skær kødet i store stykker og brun det af i en stor gryde ved høj varme.
- Krydr med salt og peber.
- Ta´ kødet op af gryden når det er brunet af og læg på en tallerken.
- Lad vær med at vaske gryden op. Den skal du bruge til at lave saucen.
Birria-saucen
- Skær løg, hvidløg, peberfrugt og tomater i tern.
- Tilsæt olie i gryden og steg grøntsagerne ved høj varme.
- Tilsæt krydderier, lad det stege kort. Tilsæt derefter bouillon, vand og eddike.
- Hæld din grøntsagsmassen i en blender eller blend massen direkte i gryden med en stavblender.
- Læg nu det brunede køde tilbage i gryden og tildæk kødstykkerne med saucen.
- Lad kødet simre ca. 3 timer i saucen.
Pico de gallo
- Hak tomat, løg og koriander fint.
- Bland med limesaft og lidt salt.
Samling af Tacos
- Trevl det møre kød med 2 gafler.
- Varm en pande. Dyp tortillas kort i birria-saucen og steg dem på begge sider.
- Læg kød og mozzarella på den ene halvdel, fold over, og steg til de er sprøde og osten er smeltet.
Server med
- Frisk pico de gallo
- Creme fraiche
- Limebåde til at presse over

Bestsellers
Se alleGyuto Kokkekniv - Rose
Knivsæt - Starter Set - Rose (2 knive)
Stegeplade - Carbonstål
Bagestål - Carbonstål
Knivsæt - Complete Set - Rose - (7 knive)
Knivsæt - Allround Set - Rose (4 knive)
Qookware Blender - 2L
Utility kniv - Rose
Diamant Strygestål
Slibesten korn 500/1000
Birria tacos med langtidssimret kød – lav dem med bestseller produkterne
Vores bestseller produkter er ikke uden grund blandt kundernes favoritter. Uanset om du skal langtidsstege, stege sprødt eller grille, så har vores udvalg af carbonstålpander, støbejernsgryder og stegeplader den ydeevne og holdbarhed, du har brug for i et travlt køkken.
Når du laver noget som birria tacos, skal både gryden og panden kunne klare lang simretid, høj varme og hurtig respons – præcis det, som vores bedst sælgende produkter leverer. Brug f.eks. støbejernsgryden til simring af kødet, og afslut på en stegeplade eller carbonstålpande, der giver tacos sprødhed og varmechok.
Alle Qookwares bestseller produkter er udviklet i tæt samarbejde med professionelle kokke og kan bruges på alle varmekilder – inkl. grill, gas, induktion og ovn. Se hele kollektionen her, og lav mad med mere smag og bedre resultater.