

Guide af
Mathias Lydersen
Sidste ændringsdato
Stort skærebræt i Egetræ - 40x30 cm med saftrille
Klassisk burger på grill
En klassisk burger med saftig bøf, smeltet ost og sprøde grøntsager går man aldrig galt i byen med. I denne opskrift får du alt, hvad der skal til for at lave en perfekt hjemmelavet burger – og med en stegeplade i carbonstål sikrer du dig en uimodståelig stegeskorpe på bøfferne. Let, enkelt og fuld af smag.
Ingredienser
Nedenstående er til 2 burgere
Burgerbøffer
- 300-320 g hakket oksekød (ca. 15-20% fedt)
- Salt & friskkværnet peber
Øvrigt
- 2 brioche burgerboller
- 2 skiver cheddar
- 2 spsk mayonnaise
- 1 spsk ketchup
- 1 tsk dijonsennep (valgfrit)
- 4 skiver tomat
- 4-6 skiver syltede agurker
- Lidt finthakket rødløg (valgfrit)
- 2 blade sprød salat (fx hjertesalat eller iceberg)
Fremgangsmåde
Form bøfferne
- Del kødet i 2 portioner á ca. 150-160 g.
- Form dem til flade bøffer, lidt større end bollerne (de trækker sig sammen under stegning).
- Krydr med salt og peber lige inden stegning.
Steg bøfferne
- Varm en pande, grill eller stegeplade op til høj varme.
- Steg bøfferne ca. 2-3 min på hver side (medium til medium-rare).
- Læg cheddar på bøfferne de sidste 30 sekunder, så det smelter.
Saml burgeren
- Lun eller rist burgerbollerne let, så de bliver bløde men stadig lidt sprøde.
- Smør underbollen med mayo.
- Læg salat, bøf med ost, tomatskiver, syltede agurker og rødløg.
- Smør overbollen med ketchup og evt. lidt sennep.
- Saml og servér straks.

Vi anbefaler
Stort skærebræt i Egetræ - 40x30 cm med saftrille
Populære opskrifter
Sommer 2025
Se alleStegeplade - Carbonstål
Smasher - Rustfrit stål
Bagestål - Carbonstål
Pizzaspade med fast håndtag
Pizzaspade med foldbart håndtag
Sådan laver du den perfekte burger på stegeplade i carbonstål
Der er noget helt særligt over at lave en klassisk burger fra bunden – især når den steges på en ordentlig overflade. Med en stegeplade i carbonstål får du nemlig en helt anden kontrol over varmen og en fantastisk stegeskorpe, som du ikke kan opnå på en almindelig pande eller grillrist.
En god burger starter med bøffen. Når du former den af hakket oksekød med lidt fedt i (ca. 15-20%), og derefter smasher eller steger den på en gennemvarm stegeplade i carbonstål, sker der noget magisk. Den intense varme reagerer med overfladen af kødet og skaber en karamelliseret skorpe – kendt som Maillard-reaktionen – som løfter smagen markant.
Hos Qookware har vi udviklet en stegeplade i carbonstål, der er designet til netop denne type madlavning. Den kan bruges både på grill, gas, induktion og bål, og er forbehandlet med vegetabilsk olie, så du får naturlig nonstick og optimal varmefordeling.
Stegepladen er perfekt, når du vil lave burgers, smashburgere, grøntsager eller stege fladbrød. Og i kombination med vores smash burger smasher får du et sæt, der giver dig professionelle resultater – hver gang.
Så næste gang du laver burger derhjemme, så glem alt om stegepanden og prøv kræfter med en stegeplade i carbonstål. Det tager din burger til næste niveau – både på smag, konsistens og sprødhed.