files/img-45.jpg

Guide af

Mathias Lydersen

Sidste ændringsdato

Kyllingegyros med hjemmelavet tzatziki – nem opskrift med masser af smag

Kyllingegyros er en græsk street food-klassiker, som er både enkel, smagfuld og perfekt til hverdagsmad med lidt ekstra karakter. Det marinerede kyllingekød kombineret med cremet tzatziki, friske grøntsager og et varmt fladbrød giver dig en fyldig og balanceret ret, der smager af ferie. For at få det bedste resultat er det vigtigt med præcis udskæring – og her gør et godt knivsæt hele forskellen. Det gør det let at få fine, ensartede strimler af kylling, grøntsager og toppings.

Tid: ca. 35 minutter

Fremgangsmåde

Marinér kyllingen

  1. Skær kyllingen i tynde strimler.
  2. Bland olivenolie, citronsaft, hvidløg og krydderier i en skål.
  3. Vend kyllingestrimlerne godt rundt i marinaden, dæk til og lad dem marinere i min. 30 minutter (gerne op til 4 timer på køl).

Lav tzatziki

  1. Riv agurken groft og drys lidt salt over. Lad den stå i 10 minutter.
  2. Pres overskydende væske ud med hænderne eller i et rent viskestykke.
  3. Bland med yoghurt, presset hvidløg, olivenolie, citronsaft, salt og peber. Smag til og lad stå på køl.

Steg kyllingen

  1. Varm en pande godt op med lidt olie.
  2. Steg kyllingen ved høj varme i 5–7 minutter, indtil den er gennemstegt og gylden.

Saml din gyros

  1. Varm fladbrødene kort på en tør pande eller i ovn.
  2. Smør tzatziki på brødet.
  3. Læg det stegte kyllingekød på sammen med tomat, rødløg, salat og evt. feta.
  4. Fold eller rul sammen og nyd straks.

Ingredienser:

Kyllingekød

  • 300 g kyllingeinderfilet eller kyllingebryst
  • 1½ fed hvidløg, presset
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk citronsaft
  • ½ tsk tørret oregano
  • ½ tsk paprika (sød eller røget)
  • ¼ tsk spidskommen
  • Salt og peber
  • Evt. en knivspids chiliflager

Tzatziki

  • ½ agurk
  • 1–1½ dl græsk yoghurt (10 %)
  • 1 fed hvidløg, presset
  • ½ spsk olivenolie
  • ½ tsk citronsaft eller lidt hvidvinseddike
  • Salt og peber

Tilbehør

  • 2 fladbrød eller pitabrød
  • 1 tomat, skåret i skiver
  • ½ rødløg, i tynde skiver
  • Et par sprøde salatblade (f.eks. romainesalat)
  • Smuldret feta (valgfrit)

Populære opskrifter

Opskrift

Gözleme med oksekød, spinat og feta

Lær at lave en tyrkiske specialitet, Gözleme

Opskrift

Arayes – krydret kød i sprødt pitabrød

Lær hvordan du laver den populære street food-ret fra Mellemøsten

Opskrift

Gözleme med oksekød, spinat og feta

Lær at lave en tyrkiske specialitet, Gözleme

Opskrift

Arayes – krydret kød i sprødt pitabrød

Lær hvordan du laver den populære street food-ret fra Mellemøsten

Bestsellers

Se alle
15% Rabat

Gyuto Kokkekniv - Rose

Normalpris 849 kr
Udsalgspris 849 kr Normalpris 999 kr
20% Rabat

Knivsæt - Starter Set - Rose (2 knive)

Normalpris 1.198 kr
Udsalgspris 1.198 kr Normalpris 1.498 kr
15% Rabat

Stegeplade - Carbonstål

Normalpris 764 kr
Udsalgspris 764 kr Normalpris 899 kr
15% Rabat

Bagestål - Carbonstål

Normalpris 551 kr
Udsalgspris 551 kr Normalpris 649 kr
25% Rabat

Knivsæt - Complete Set - Rose - (7 knive)

Normalpris 4.382 kr
Udsalgspris 4.382 kr Normalpris 5.843 kr
20% Rabat

Knivsæt - Allround Set - Rose (4 knive)

Normalpris 2.796 kr
Udsalgspris 2.796 kr Normalpris 3.496 kr
27% Rabat

Qookware Blender - 2L

Normalpris 1.299 kr
Udsalgspris 1.299 kr Normalpris 1.799 kr
15% Rabat

Utility kniv - Rose

Normalpris 424 kr
Udsalgspris 424 kr Normalpris 499 kr
15% Rabat

Diamant Strygestål

Normalpris 424 kr
Udsalgspris 424 kr Normalpris 499 kr
15% Rabat

Slibesten korn 500/1000

Normalpris 381 kr
Udsalgspris 381 kr Normalpris 449 kr

Derfor skal du bruge et godt knivsæt til din kyllingegyros

Kyllingegyros med tzatziki er en enkel og smagfuld ret – men som med mange andre opskrifter, er det detaljerne, der løfter resultatet. Her er en af de vigtigste: dine knive. Når du skal skære både kylling, grøntsager og toppings i jævne, fine stykker, gør det en enorm forskel at arbejde med et skarpt, velbalanceret knivsæt.


Et godt knivsæt hjælper dig med at få præcise og ensartede udskæringer – det betyder, at kyllingestrimlerne steger mere jævnt, grøntsagerne præsenterer sig flottere, og hele retten føles mere professionel. Når du f.eks. skærer rødløg i helt tynde skiver eller trancherer kylling uden at mase fibrene, giver det en både bedre tekstur og smagsoplevelse.

Hos Qookware anbefaler vi, at du investerer i et komplet knivsæt af høj kvalitet, der dækker dine behov i hverdagen – lige fra den alsidige kokkekniv til urteknive og fileteringsknive. Med skarpe og afbalancerede knive bliver madlavningen både hurtigere, nemmere og sjovere.

Kyllingegyros er netop en ret, hvor flere ingredienser skal skæres og snittes. Derfor er det ikke kun pander og gryder, der har betydning for det færdige resultat – det starter helt bogstaveligt med den første udskæring. Og her gør det rigtige knivværktøj hele forskellen.