

Guide af
Mathias Lydersen
Sidste ændringsdato
Kyllingegyros med hjemmelavet tzatziki – nem opskrift med masser af smag
Kyllingegyros er en græsk street food-klassiker, som er både enkel, smagfuld og perfekt til hverdagsmad med lidt ekstra karakter. Det marinerede kyllingekød kombineret med cremet tzatziki, friske grøntsager og et varmt fladbrød giver dig en fyldig og balanceret ret, der smager af ferie. For at få det bedste resultat er det vigtigt med præcis udskæring – og her gør et godt knivsæt hele forskellen. Det gør det let at få fine, ensartede strimler af kylling, grøntsager og toppings.
Tid: ca. 35 minutter
Fremgangsmåde
Marinér kyllingen
- Skær kyllingen i tynde strimler.
- Bland olivenolie, citronsaft, hvidløg og krydderier i en skål.
- Vend kyllingestrimlerne godt rundt i marinaden, dæk til og lad dem marinere i min. 30 minutter (gerne op til 4 timer på køl).
Lav tzatziki
- Riv agurken groft og drys lidt salt over. Lad den stå i 10 minutter.
- Pres overskydende væske ud med hænderne eller i et rent viskestykke.
- Bland med yoghurt, presset hvidløg, olivenolie, citronsaft, salt og peber. Smag til og lad stå på køl.
Steg kyllingen
- Varm en pande godt op med lidt olie.
- Steg kyllingen ved høj varme i 5–7 minutter, indtil den er gennemstegt og gylden.
Saml din gyros
- Varm fladbrødene kort på en tør pande eller i ovn.
- Smør tzatziki på brødet.
- Læg det stegte kyllingekød på sammen med tomat, rødløg, salat og evt. feta.
- Fold eller rul sammen og nyd straks.
Ingredienser:
Kyllingekød
- 300 g kyllingeinderfilet eller kyllingebryst
- 1½ fed hvidløg, presset
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk citronsaft
- ½ tsk tørret oregano
- ½ tsk paprika (sød eller røget)
- ¼ tsk spidskommen
- Salt og peber
- Evt. en knivspids chiliflager
Tzatziki
- ½ agurk
- 1–1½ dl græsk yoghurt (10 %)
- 1 fed hvidløg, presset
- ½ spsk olivenolie
- ½ tsk citronsaft eller lidt hvidvinseddike
- Salt og peber
Tilbehør
- 2 fladbrød eller pitabrød
- 1 tomat, skåret i skiver
- ½ rødløg, i tynde skiver
- Et par sprøde salatblade (f.eks. romainesalat)
- Smuldret feta (valgfrit)

Populære opskrifter
Bestsellers
Se alleGyuto Kokkekniv - Rose
Knivsæt - Starter Set - Rose (2 knive)
Stegeplade - Carbonstål
Bagestål - Carbonstål
Knivsæt - Complete Set - Rose - (7 knive)
Knivsæt - Allround Set - Rose (4 knive)
Qookware Blender - 2L
Utility kniv - Rose
Diamant Strygestål
Slibesten korn 500/1000
Derfor skal du bruge et godt knivsæt til din kyllingegyros
Kyllingegyros med tzatziki er en enkel og smagfuld ret – men som med mange andre opskrifter, er det detaljerne, der løfter resultatet. Her er en af de vigtigste: dine knive. Når du skal skære både kylling, grøntsager og toppings i jævne, fine stykker, gør det en enorm forskel at arbejde med et skarpt, velbalanceret knivsæt.
Et godt knivsæt hjælper dig med at få præcise og ensartede udskæringer – det betyder, at kyllingestrimlerne steger mere jævnt, grøntsagerne præsenterer sig flottere, og hele retten føles mere professionel. Når du f.eks. skærer rødløg i helt tynde skiver eller trancherer kylling uden at mase fibrene, giver det en både bedre tekstur og smagsoplevelse.
Hos Qookware anbefaler vi, at du investerer i et komplet knivsæt af høj kvalitet, der dækker dine behov i hverdagen – lige fra den alsidige kokkekniv til urteknive og fileteringsknive. Med skarpe og afbalancerede knive bliver madlavningen både hurtigere, nemmere og sjovere.
Kyllingegyros er netop en ret, hvor flere ingredienser skal skæres og snittes. Derfor er det ikke kun pander og gryder, der har betydning for det færdige resultat – det starter helt bogstaveligt med den første udskæring. Og her gør det rigtige knivværktøj hele forskellen.