Brød

Grydebrød

Et lækkert og nemt valg - Helt uden surdej.

Grydebrød er utroligt lækkert på grund af dets sprøde skorpe og luftige krumme. Bagningen i en støbejernsgryde sikrer en jævn varmefordeling, hvilket giver perfekt bagte brød hver gang. Den langsomme hævetid udvikler en dyb og kompleks smag, der gør hvert bid uimodståeligt.

Tid: ca. 10 minutters forberedelse, 15 timers hævning og 45 minutters bagning

Lav gerne dejen om aftenen og server lækkert morgenbrød dagen efter!

Ingredienser:

  • 500 gram vand (vandhane temperatur)
  • 250 gram kærnemælk
  • 20 gram gær
  • 60 gram havregryn (valgfrit mellem finvalsede og grovvalsede)
  • 650 gram hvedemel
  • 30 gram fint salt

Fremgangsmåde:

  1. Kom vand, kærnemælk og gær i en skål og opløs gæren her i
  2. Når gæren er opløst tilføj de 30 gram salt og de 60 gram havregryn og rør rundt
  3. Tilføj nu melen (bare smid det hele i på en gang)
  4. Rør dejen til den har en ensartet struktur
  5. Smidt dejen overdækktet på køl i 10-12 timer
  6. Tag dejen ud 3 timer før den skal i ovnen og lad den efterhæve ved sturetemperatur
  7. Forvarm ovnen til 250 grader med gryden indeni (giv gerne gryden 30-45 minutter i ovnen uden dejen i, så den bliver varmet helt op)
  8. Tag nu gryden ud og smid lidt mel i bunden af gryden som vist på videoen (dette hjælper med at få brødet til at slippe)
  9. Giv nu brødet 35 minutter med låg
  10. Tag låget af og giv det 5-10 minutter uden låg eller indtil den ønsket farve på brødet forekommer 
  11. Lav brødet afkøle på en rist eller ligende i 15 minutter
  12. Nyd dit fremragende brød med smør, ost eller noget helt tredje!