

Guide af
Mathias Lydersen
Sidste ændringsdato
Emaljeret Støbejernsgryde, 4 liter
Gyuto Kokkekniv - Rose
Bowl med pulled chicken, guacamole og ananassalsa
Leder du efter en opskrift, der kombinerer saftigt kød, friske toppings og en smagsoplevelse ud over det sædvanlige? Denne bowl med pulled chicken, hjemmelavet guacamole, ananassalsa og syltede rødløg er både farverig, mættende og fyldt med kontraster. Det hele tilberedes nænsomt i en støbejernsgryde – perfekt til dig, der vil forkæle både dig selv og gæsterne.
Ingredienser
Nedenstående er til 4 personer
- 700 g kyllingebryst (eller kyllingelår uden skind)
- 1 spsk sød paprika
- 1 spsk røget paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 spsk brun farin
- 2 fed hvidløg, finthakket eller presset
- 2 tsk sriracha (eller efter smag)
- 1 tsk flagesalt
- Friskkværnet sort peber
- 30 g smør (til at smøre gryden)
- 3 dl grøntsagsbouillon
- Saft af 0,5 lime
Guacamole
- 2 modne avocadoer
- 1 fed hvidløg, finthakket
- En lille håndfuld frisk koriander (eller persille)
- Saft af 1 lime
- 1 lille tomat, kerner fjernet og finthakket
- Salt, peber og evt. lidt frisk chili
Ananassalsa
- 200 g frisk ananas, små tern
- En lille håndfuld frisk mynte eller koriander, grofthakket
- Saft og fintrevet skal af 1 lime
- 0,5 frisk rød chili, finthakket
- Salt og peber
Øvrigt
- 60 g rucola
- 80 g syltede rødløg (fra glas)
- Tortillachips
- Chiliflager til topping
Fremgangsmåde
Marinér kyllingen
- Bland sød paprika, røget paprika, spidskommen, brun farin, hvidløg, sriracha, salt og peber.
- Gnid kyllingestykkerne godt ind i krydderblandingen.
- Læg dem i en beholder på køl i mindst 30 minutter (gerne længere).
Tilbered i støbejernsgryde
- Smør bunden og siderne af gryden med smør.Læg kyllingen i gryden, hæld bouillon ved og læg låg på.
- Sæt gryden i ovnen ved 125°C (alm. ovn) i ca. 3 timer.
- Tag kyllingen op og træk den fra hinanden med to gafler.
- Vend med lidt af bouillonen og frisk limesaft, så kødet forbliver saftigt.
Guacamole
- Mos avocadoerne med en gaffel.
- Tilsæt hvidløg, koriander, lime, tomat og evt. chili.
- Smag til med salt og peber.
Ananassalsa
- Vend ananas, mynte/koriander, limesaft og -skal, chili, salt og peber sammen.
Anretning
- Læg rucola i bunden af fire skåle.
- Fordel pulled chicken, guacamole og ananassalsa.
- Tilføj en god skefuld syltede rødløg.
- Sæt et par håndfulde tortillachips i siden og drys med chiliflager.

Vi anbefaler
Emaljeret Støbejernsgryde, 4 liter
Gyuto Kokkekniv - Rose
Populære opskrifter
Emaljeret Støbejern
Se alleEmaljeret Støbejerns Gryde, 6,3 liter
Emaljeret Støbejerns Stegepande, 26cm
Emaljeret Støbejerns Sautergryde, 3,5 liter
Emaljeret Støbejernsgryde, 4 liter
Emaljeret Støbejerns Kasserolle, 2 liter
Emaljeret Støbejernsfad, 3,5 liter
Emaljeret Oval Støbejernsgryde, 4,5 liter
Støbejernssæt - Grydesæt - Artic Blue (4 dele)
Støbejernssæt - Allround Set - Artic Blue (3 dele)
Støbejernssæt - Complete Set - Artic Blue (7 dele)
Emaljeret støbejernsgryde – uundværlig til pulled chicken
Pulled chicken kræver tålmodighed og den rette gryde. Med en emaljeret støbejernsgryde får du både jævn varmefordeling og en tætsluttende konstruktion, som holder på saft og smag. Netop derfor er denne type gryde det ideelle valg til langtidstilberedning i ovn – hvad enten det er pulled pork, langtidsmørt kylling eller simreretter.
I denne opskrift spiller gryden en hovedrolle: Den gør det muligt at langtidsstege kylling ved lav varme, uden at det tørrer ud. Smørret i bunden forhindrer kød i at brænde fast, og det emaljerede støbejern holder stabil varme hele vejen igennem. Resultatet? Utrolig saftig og smagfuld pulled chicken, som smelter i munden.
Hos Qookware har vi udviklet en hel kollektion af emaljerede støbejernsgryder og -pander, som kombinerer klassisk støbejern med moderne design og funktionalitet. Vælg mellem sautergryder, ovnfaste gryder, stegepander og mere – alt sammen uden PFAS og med en flot, slidstærk emalje.
Se hele vores udvalg af emaljeret støbejern og find det perfekte udstyr til dine favoritretter.