

Guide af
Mathias Lydersen
Sidste ændringsdato
Gyuto Kokkekniv - Rose
Sæt med 3 Skærebrætter i Egetræ med Saftrille
Focaccia med grillede nektariner, serrano, burrata og pistacie nødder
Denne focaccia er alt andet end almindelig. Du får sødme fra grillede nektariner, salt fra serrano, cremet burrata, pesto og et lækkert crunch fra pistacienødder. Det hele bliver løftet af friske krydderurter og balsamicoglace – og serveret på en sprødt lunet brødbund. Det kræver præcise snit og nænsom håndtering af dine råvarer, og her er en god kokkekniv helt afgørende.
Ingredienser
- 1 stk. focacciabrød
- 2 spsk grøn pesto
- 25 g rucola
- 2 modne nektariner
- 100 g burrata
- 70 g serranoskinke
- 20 g pistacienødder, grofthakkede
- 2 tsk balsamicoglace
- 0,1 bundt frisk basilikum, plukket
- 1 spsk honning (ekstra sødme til nektarinerne)
- 1-2 spsk ekstra jomfruolivenolie (til pensling af brødet)
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Forbered grillen og brødet
- Tænd grillen på høj, direkte varme
- Hvis focacciaen er købt færdig, lun den kort på grillen eller i ovn, så den bliver let sprød udenpå. Pensl evt. overfladen med lidt olivenolie inden.
Grill nektarinerne
- Skyl og skær nektarinerne i både.
- Pensl dem let med honning blandet med et par dråber olivenolie for at fremhæve sødmen.
- Grill dem i ca. 2 minutter pr. side, til de har tydelige grillstriber og karamelliseret overflade.
Klargør toppings
- Skyl rucolaen og slyng den tør.
- Hak pistacienødderne groft.
- Pluk burrataen forsigtigt i store stykker.
- Pluk basilikumblade.
Saml focacciaen
- Skær brødet igennem, så du får en top og en bund.
- Smør grøn pesto på bunden.
- Fordel rucola, grillede nektariner og serranoskinke.
- Læg stykker af burrata ovenpå.
Pynt og server
- Dryp med balsamicoglace, drys med hakkede pistacienødder og fordel friske basilikumblade på toppen.
- Giv et lille kværn peber over retten lige inden servering.

Vi anbefaler
Gyuto Kokkekniv - Rose
Sæt med 3 Skærebrætter i Egetræ med Saftrille
Populære opskrifter
Bestsellers
Se alleGyuto Kokkekniv - Rose
Knivsæt - Starter Set - Rose (2 knive)
Stegeplade - Carbonstål
Bagestål - Carbonstål
Knivsæt - Complete Set - Rose - (7 knive)
Knivsæt - Allround Set - Rose (4 knive)
Qookware Blender - 2L
Utility kniv - Rose
Diamant Strygestål
Slibesten korn 500/1000
Lav sommerens lækreste focaccia – og gør arbejdet nemt med en god kokkekniv
En god kokkekniv er noget af det vigtigste, du kan have i dit køkken – især når du laver retter med både bløde, skrøbelige og hårde elementer som i denne focaccia med grillede nektariner, serrano, burrata og pistacie. Nektarinerne skal skæres nænsomt uden at mase dem, burrataen kræver præcision, og pistacienødderne skal hakkes hurtigt og sikkert.
Qookwares kokkeknive i Rose-serien er fremstillet i 67-lags Damascus stål med en japansk VG-10 kerne, skarphed på 62 HRC og ergonomisk design udviklet i samarbejde med det danske kokkelandshold. Håndtaget er udformet med perfekt balance og greb, så du både får præcision og komfort – også ved længere tids brug.
Når du investerer i en god kokkekniv, får du ikke kun bedre snit – du arbejder hurtigere, mere præcist og med større glæde. Du kan bruge den til alt fra grønt og frugt til kød og fisk, og du vil hurtigt opleve, hvor meget den løfter både madlavning og anretning.
Se hele Rose-serien her: Kokkeknive fra Qookware