files/img-45.jpg

Guide af

Mathias Lydersen

Sidste ændringsdato

Frisk fisk i øldej med sprøde friteret fritter

Oplev den klassiske britiske delikatesse, fish and chips, hvor sprødstegt fisk møder gyldne, knasende pommes frites. Denne lækre kombination serveres traditionelt med en skive citron og en side af moste ærter eller tartarsauce, som tilføjer et friskt og cremet touch til måltidet. I vores version har vi droppet de moste ærter, da vi ikke personligt er specielt vilde med dem.
Fish and chips er kendt for sin enkle, men tilfredsstillende smag og er perfekt til en hyggelig og afslappet middag. Bring den autentiske smag af Storbritannien til dit bord og nyd denne elskede favorit, der er lige så velegnet til en hurtig hverdagsmiddag som til en afslappet weekendforkælelse. 

Tid: ca. 20-25 minutter

Ingredienser:

  • Bage kartofler
  • Fisk (Torsk, sej eller kuller)
  • Mørk øl
  • Hvedemel
  • Bagepulver
  • Cornichoner
  • Kapers
  • Peber
  • Salt
  • Dijon
  • Citron
  • Creme fraiche
  • Mayonnaise
  • Dild
  • Olie

  1. Hak/snit dine cornichoner og dine kapers
  2. Rul din citron, så det er nemmere at presse den for saften
  3. Riv noget af citronskallen ud i skålen
  4. Put creme fraiche i skålen ca. en spiseske
  5. Mayo i skålen ca. en spiseske
  6. Dijon i gerne ca. en teske
  7. Godt med salt og peber i
  8. Pres citronsaft i nu
  9. Dild i efter lyst

OBS: Det er vigtigt at smage til efter behov

Øldej (batter) til fisken

  • Mørk øl (ca. 250 ml)
  • 200 gram hvedemel
  • Ca. en halv spiseske bagepulver
  • Lidt salt og peber
  1. Mix det hele sammen i en skål/bøtte

Klargøring af pommes frites

  • Bagekartofler
  • Salt
  1. Skræl dine kartofler (hvis du gider)
  2. Skær dem i lige store stave af ca. 1x1 cm, hvis muligt
  3. Kog dem i ca. 10 minutter i lidt vand (evt. med lidt eddike i)
  4. Lad dem køle af

Fritering af fisk og pommes

  • Dine pommes frites fra før
  • Olie
  • Fisken
  • Batteren/dejen fra før
  • Salt
  1. Sørg for dine fisk er ben fri
  2. Skær dem i passende stykker
  3. Dup dem med noget papir
  4. Salt dem

Vi anbefaler

Madpincet i rustfrit stål

Normalpris 179 kr
Udsalgspris 179 kr Normalpris 179 kr

Emaljeret Støbejerns Gryde, 4,8 liter

Normalpris 899 kr
Udsalgspris 899 kr Normalpris 899 kr

Gyuto Kokkekniv - Rose

Normalpris 999 kr
Udsalgspris 999 kr Normalpris 999 kr

Populære opskrifter

Opskrift

Lav den perfekte smashburger

Lav den perfekte smashburger med en fantastisk hjemmelavet dressing.

Opskrift

Grydebrød

En klassisk og velsmagende grydebrød. Nemt at lave og næsten ligeså godt som surdej.

Opskrift

Lav den perfekte smashburger

Lav den perfekte smashburger med en fantastisk hjemmelavet dressing.

Opskrift

Grydebrød

En klassisk og velsmagende grydebrød. Nemt at lave og næsten ligeså godt som surdej.