Guide af
Mathias Lydersen
Sidste ændringsdato
Frisk fisk i øldej med sprøde friteret fritter
Oplev den klassiske britiske delikatesse, fish and chips, hvor sprødstegt fisk møder gyldne, knasende pommes frites. Denne lækre kombination serveres traditionelt med en skive citron og en side af moste ærter eller tartarsauce, som tilføjer et friskt og cremet touch til måltidet. I vores version har vi droppet de moste ærter, da vi ikke personligt er specielt vilde med dem.
Fish and chips er kendt for sin enkle, men tilfredsstillende smag og er perfekt til en hyggelig og afslappet middag. Bring den autentiske smag af Storbritannien til dit bord og nyd denne elskede favorit, der er lige så velegnet til en hurtig hverdagsmiddag som til en afslappet weekendforkælelse.
Tid: ca. 20-25 minutter
Ingredienser:
- Bage kartofler
- Fisk (Torsk, sej eller kuller)
- Mørk øl
- Hvedemel
- Bagepulver
- Cornichoner
- Kapers
- Peber
- Salt
- Dijon
- Citron
- Creme fraiche
- Mayonnaise
- Dild
- Olie
- Hak/snit dine cornichoner og dine kapers
- Rul din citron, så det er nemmere at presse den for saften
- Riv noget af citronskallen ud i skålen
- Put creme fraiche i skålen ca. en spiseske
- Mayo i skålen ca. en spiseske
- Dijon i gerne ca. en teske
- Godt med salt og peber i
- Pres citronsaft i nu
- Dild i efter lyst
OBS: Det er vigtigt at smage til efter behov
Øldej (batter) til fisken
- Mørk øl (ca. 250 ml)
- 200 gram hvedemel
- Ca. en halv spiseske bagepulver
- Lidt salt og peber
- Mix det hele sammen i en skål/bøtte
Klargøring af pommes frites
- Bagekartofler
- Salt
- Skræl dine kartofler (hvis du gider)
- Skær dem i lige store stave af ca. 1x1 cm, hvis muligt
- Kog dem i ca. 10 minutter i lidt vand (evt. med lidt eddike i)
- Lad dem køle af
Fritering af fisk og pommes
- Dine pommes frites fra før
- Olie
- Fisken
- Batteren/dejen fra før
- Salt
- Sørg for dine fisk er ben fri
- Skær dem i passende stykker
- Dup dem med noget papir
- Salt dem
Vi anbefaler
Emaljeret Støbejerns Gryde, 4,8 liter