Derfor bør du købe gode køkkenknive

Derfor bør du købe gode køkkenknive

Kender du følelsen af dårlige køkkenknive?

Elsker du at lave mad? Det gør vi hos Qookware! Netop derfor vil det være hamrende irriterende, at man ikke kan udføre sit arbejde uden, at kniven smutter eller ikke kan skære igennem en råvare, uden at man skal bruge langt flere kræfter end nødvendigt. Derfor kan man med en skarp kokkekniv undgå mange farlige/uheldige situationer. Derfor har vi hos Qookware også altid synes rigtigt godt om det gamle ordsprog: ”man kommer ikke galt i køkkenet med en skarp kniv, man kommer galt afsted med en sløv kniv”.

Her hos Qookware har vi alle været gennem det at ”flyve fra reden”, og det har i sikkert også, eller skal det i fremtiden. Man har fået det obligatoriske starter knivsæt, hvor knivene er hverken skarpe eller holdbare, - og det resulterer i, at kniven kan være farlig. Fordi hvis kniven smutter, så kan du komme slemt til skade eller andre, der er i nærheden af dig. Det kan også være, at du køber mad af højeste kvalitet, men dine knive er ikke særlig eminente til at give dig de resultater, som du fortjener.

Det var blot et eksempel på nogle af de scenarier, som vi her hos Qookware har erfaring med og gerne vil hjælpe dig med at undgå.

Hos Qookware vil vi banke de europæiske køkkenknives standarder til jorden

Hos Qookware mener vi, at vi har fundet opskriften på, hvordan man kan udfordre markedet med knive der ligger i toppen af RockWell-skalaen. Knivene er af højeste kvalitet, og vi er derfor sikre på at, de vil ”blæse den andre knive ud af banen”, og derudover sælger vi ikke mindst knivene til en pris, som vi tror, du vil finde retfærdigt.

Den europæiske standard for hårdhed på køkkenknive, har en karakter på 50 og 55 HRC ifølge Rockwell-skalaen, hvorimod vores knive har en HRC-karakter på 62. Dette betyder rent lavpraktisk, at stålet på vores kokkeknive er i noget højere kvalitet.  Dette betyder, de kan holde skarpheden i længere tid ad gangen og derved er mere modstandsdygtige over for korrektioner, samt at de kan blive skarpere. For dig betyder det, at du ikke så ofte behøver at slibe dine knive for at holde dem skarpe, som du ville skulle med andre knive af en anden kvalitet.

Hvis det har fanget din interesse, og du kunne tænke dig at høre mere om stålmaterialet, så kan det anbefales, at læse vores blogindlæg om hvad Damaskusstål er.

Pris og kvalitet går hånd i hånd – Det skal du overveje, før du køber

Hos Qookware er vi selvfølgelig også bevidste om, at pris og kvalitet går hånd i hånd. Betaler man få kroner for en køkkenkniv, så får man, hvad man betaler for - det giver sig selv.

Du skal gøre op med dig selv, hvad dit behov er, og hvilke funktioner dine knive skal have, således du kan løse dine opgaver og de situationer, du kommer ud for i køkkenet på bedst mulige vis. Derfor er det utroligt vigtigt, at du vælger den rigtige kniv, så du får de bedste mulige resultater. Derudover bringer godt køkkenværktøj ikke kun gode resultater med sig, men også en forhøjet lyst og glæde til at gå i ”krig” i køkkenet.

Holdbarheden på kvalitets knive

En ting, man skal være opmærksom på, er, at når man køber en kniv med en lavere HRC og et stålmateriale af lidt lavere kvalitet, så skal man ikke regne med, kniven holder for evigt. Den vil hurtigt miste sin skarphed, og man vil opleve, at kniven bliver ret ”kedelig” i løbet af bare et par måneder. Personligt mener vi her hos Qookware, at livet for kort til knive lavet i mindre godt materiale. Derfor er alle vores knive også lavet i højeste kvalitet, samt gennemtestet, så vi ved, at de er ekstremt gode. Dette gør ikke kun, at vi kan stå 110% inde for knivene, men også at du kan være sikker på, at din nye kniv er lidt udover det sædvanlige.

Gode knive tilgængæld skal selvfølgelig også vedligeholdes, men ikke lige så ofte.

Efter vores mening så har vi knive, der kan holde sig hele livet, hvis bare man passer en lille smule på dem. Og efter vores mening vil en ny kniv i høj kvalitet være et af de bedste køb, du kan foretage dig.

Med det rette værktøj, som eksempelvis vores slibesten, så kan opretholde skarpheden på knivene, og derfor behøver du ikke bruge penge på nye knive fremadrettet.

Det kan varmt anbefales at læse vores knivguide, hvor vi introducerer dig for ALLE vores køkkenknive og ikke mindst giver de allervigtigste viden om dens funktioner, som du skal bruge før du beslutter sig. Hvis du stadig ikke føler dig sikker på, hvordan vi kan opfylde dit behov, så må du hjertens gerne kontakte Qookware kundeservice.

Vi står altid klar til at hjælpe dig på både telefonen og mail.