Hvad er en nakiri kniv?

Hvad er en nakiri kniv?

Hvad er en nakiri kniv?

Kort fortalt så er nakiri kniven den asiatiske/japanske udgave af en grøntsagskniv. Derfor bliver den også ofte omtalt som en ’nakiri grøntsagskniv’ i daglig tale. Nakiri kniven har de senere år vundet meget frem i både det danske, men også det europæiske køkken. Med sit brede blad, så har nakiri kniven nogle spidskompetencer, som den almindelige kokkekniv ikke har. Derudover gør dens lidt højere vægt den også særdeles velegnet til at glide nemt og sikkert eller hakke sig igennem de stører typer grøntsager.

Hvad bruger man en nakiri kniv til?

En nakiri grøntsagskniv er den ubetinget bedste køkkenkniv til de større grøntsager og rodfrugter. Med sit brede blad og sin lidt højere vægt end en almindelig kokkekniv, så er nakiri kniven nemlig perfekt til forskellige hakke opgaver. Den er især velegnet til større grøntsager, som kål hvor det ofte kan være en fordel at have et bredere blad, hvor kålen ikke ”dækker” bladet. Derfor kan man altid nemt og forsvarligt bruge nakiri kniven til disse opgaver. Den er dog som nævnt tidligere også helt perfekt til rodfrugter. Udover dette så er den også rigtig god til mindre grøntsager, f.eks. forårsløg, porre, urter af forskellige slags, agurker, tomater osv. Nakiri kniven er derfor uden tvivl din bedste ven når det kommer til grøntsager.

Hvad er meningen med det brede blad på en nakiri kniv?

Vi har allerede været lidt inde på det tidligere. Meningen med det brede blad er at have en grøntsagskniv, som er perfekt til alle typer grøntsager. Både de lidt mindre grøntsager, men også de helt store grøntsager. Det brede blad på nakiri kniven giver nemlig mulighed for endnu bedre at kunne klare hakke og snitte opgaver, da man ikke skal være bange for at få sine fingre med ind under bladet. Grunden til dette er ens fingre slet ikke er i nærheden af skærebrættet når man hakker med en nakiri kniv, netop pga. det brede blad. Det brede blad ”løfter” nemlig dine fingre op fra skærebrættet og man har derfor ikke samme kontakt med skærebrættet, som når man bruger en kniv med et meget mindre blad.

Hvorfor hedder det en nakiri kniv?

Lidt som nævnt tidligere, så har vi været inden på det. Nakiri kniven er den ubestridte mester når det kommer til grøntsager. Derfor har den også i daglig tale navnet ”nakiri grøntsagskniv”. Den er er nemlig hurtigt blevet en fast del af manges køkkenknive sortiment, både i privaten men også ude på professionelle restauranter har den vundet stort indtog. Netop pga. den øgede fokus på at spise mere grønt, så har grøntsagskniven sjovt nok også fundet vej til flere hjem.

Nakiri kniven er den traditionelle japanske grøntsagskniv

Nakiri kniven har sit udspring i asien, nærmere betegnet i Japan. Derfor bliver den også ofte omtalt som den ’japanske grøntsagskniv’. Nakiri kniven er nemlig den traditionelle grøntsagskniv i Japan og efterhånden i det meste af Asien. Da det asiatiske køkken ofte har stort fokus på grøntsager, så giver det nemlig super god mening, at nakiri kniven er udsprunget fra netop disse lande. Så hvis man læser nogen skrive omkring en ’nakiri grøntsagskniv’ og en ’japansk grøntsagskniv’, så er det faktisk det samme man henviser til.

Hvordan skal jeg opbevare min nakiri kniv?

Når det kommer til opbevaringen af din nakiri kniv, så er der nogle forskellige metoder som der kan anvendes. Den helt simple metode, som også er den billigste metode ville være at opbevare nakiri kniven i den æske, som man modtager den i. Ulempen ved dette er dog at, man hver eneste gang skal pakke kniven ned og finde den frem igen inden brug. Derudover skal man være 100% sikker på, at den er tør når den kommer i æsken, så der ikke kommer fugt i æsken. Ellers så er nogle af de meste anvendte metoder til opbevaring enten en knivholder med indbygget magnet, som kan stå fast på bordet hvor man kan sætte kniven fast på. Ellers så er en knivmagnet også ofte meget anvendt. Her hænger knivene på væggen i køkkenet og er derfor også altid lige ved hånden. Nogle vælger også at opbevare deres køkkenknive i skuffer, hvilket vi på det kraftigste vil fraråde, da dette kan ødelægge både stålet og skæftet på en hver god kniv. En huskeregel til opbevaring er både at god og korrekt opbevaring forlænger dine køkkenknives levetid, men forøger også glæden ved at bruge dem, da de ikke bliver slidt lige så hurtigt.

Hvordan passer jeg på min nakiri kniv?

Når det kommer til at passe på din nakiri kniv, såvel som dine andre køkkenknive, så er der nogle ting som bare er utroligt vigtigt at huske. Dette gør nemlig at du kan have en køkkenkniv i flere årtier og du derfor ikke skal ud og købe nye hele tiden.

Ingen opvaskemaskine

Det første ud af de tre vigtigste råd, det er at du ikke må komme hverken din nakiri kniv eller din køkkenkniv i opvaskemaskinen. Opvaskemaskinen vil nemlig ødelægge både bladet og skæftet på dine køkkenknive og derved forværre deres holdbarhed og levetid. Vi anbefaler derfor at du vasker den stille og roligt op i hånden med lunt vand og skånsom sæbe.

Opbevar den sikkert og forsvarligt

Vi har allerede været inde på det tidligere. Opbevaringen af din nakiri og generelt dine køkkenknive er utroligt vigtigt. Ved korrekt opbevaringer sørger du nemlig også for at forlænge levetiden på dine køkkenknive.

Sørg for du ikke ”hakker” ned i knogler eller lignende

Dette sidste råd som også er et utroligt vigtigt råd, er at det er helt no-go at hakke ned i knogler eller ben med dine køkkenknive. Mange vil især tro at en nakiri kniv er en slags ”kødhakker-kniv”. Dette er det bestemt ikke og det vil derfor ødelægge din kniv og lave ”hakker” i bladet. Hvilket vil resultere i en markant sløvere kniv samt forringe levetiden på kniven.

Kan jeg få et knivsæt med en nakiri kniv?

Her hos Qookware er det naturligvis muligt at få et knivsæt, hvori nakiri kniven også indgår. Faktisk så er nakiri kniven en fast del af alle vores mellem og store knivsæt. Oftest bliver disse knivsæt kaldt ’allround set’ eller ’complete set’. I disse knivsæt finder du bl.a. også den klassiske kokkekniv, men også nogle andre køkkenknive. Nakiri kniven er med i disse to størrelser af knivsæt, da vores erfaring fortæller os, at det er en af de mest anvendte køkkenknive næst efter den klassiske kokkekniv.

Hvorfor købe en nakiri kniv?

Det er et svært spørgsmål at svare på, hvilke nakiri kniv skal du egentlig købe? Og hvor skal du købe den henne? Her hos Qookware foreslår vi selvfølgelig en af de nakiri knive som vi sælger, som vi står 100% inde for. Hvis du ønsker at se vores udvalg af nakiri knive i 67 lags damaskusstål, så kan du gøre det lige her.

Kan jeg prøve at holde en nakiri kniv inden jeg køber den?

Vi vil gerne tilbyde folk at holde og se deres nye køkkenknive inden de vælger at købe dem. Dette kan dog kan være utroligt svært når man er en online-butik. Derfor har vi altid 100 dages fuld returret, gratis levering og faktisk også gratis returforsendelse, hvis du vælger at handle her hos os. Dette har vi da vi er sikre på folk faktisk gerne vil have og kan lide vores produkter inden de vælger at beholde dem. Derfor kan man både prøve at få sine nye køkkenknive hjem og se dem, holde dem og se om de ville passe ind i ens køkken inden man beslutter sig for om man vil beholde dem. Dette tilbyder vi på alle ordre og ikke kun ordre, som indeholder vores nakiri knive.