Alt hvad du skal vide om santoku knive

Alt hvad du skal vide om santoku knive

Alt hvad du skal vide om en santoku kniv

Overordnet set så er en santoku kniv en af de mest alsidige køkkenknive, som du kommer til at eje. Den er nemlig god til flere forskellige opgaver i køkkenet, men primært så er den spidskompetencer hakke og snitteopgaver, hvor man gerne vil have meget kontrol. Med sit brede og helt lige blad, er santoku kniven nemlig helt perfekt til opgaver såsom at hakke løg, hakke svampe, kål eller andre grøntsager. Nedenunder i bogtillægget vil vi gå mere i dybden med de specifikke elementer omkring santoku kniven. Vi vil dele ud af vores mangeårig erfaring med at bruge, designe og sælge santoku knive. Her vil vi blandet andet komme ind på vores forskellige slags af santoku knive, hvorfor vi anbefaler at købe en santoku kniv, hvad den primært bruges til, men også om det er muligt at købe et knivsæt med en santoku kniv i. Sidst men ikke mindst vil vi give vores bud på hvor du kan finde den bedste santoku kniv.

Har I flere forskellige slags santoku knive?

Her hos Qookware har vi flere forskellige typer af santoku knive. Vi har faktisk hele 4 forskellige slags af santoku knive. Fælles for alle disse santoku knive er naturligvis at bladet er den specielle udformning, hvor den lidt ligner en blanding mellem en kokkekniv og en nakiri kniv. Selve bladet har en special afrunding, som gør at bladet er helt lige. Dog har man ikke en karakteristiske spids, som man har på en kokkekniv, men derimod heller ikke den helt lige udformning, som man kender fra en nakiri kniv. 

Hvilke 4 typer af santoku knive er det så?

Først og fremmest, så er der to ting der går igen ved alle vores santoku knive. De er alle sammen lavet i 67 lags stål og med en hårdhed på hele 62 HrC ifølge Rockwell-skalaen. Herefter er der nogle markante forskelle på de 4 forskellige santoku knive.

Santoku kniven fra vores Rose Series

Først og fremmest, så sælger vi vores santoku kniv fra vores Rose Series, som er lavet med et skæfte i palisandertræ samt et blad med en kerne af VG-10 stål og selvfølgelig med 67 lags stål udover dette. Selve skæftet er som nævnte lavet i et skæfte af palisandertræ og med en ergonomisk korrekt, samt designbeskyttet skæfte, som mest af alt kan beskrives som en slags ”dråbeform”, der gradvist bliver smallere og smallere, så man opnår det optimale greb på skæftet.

Santokukniven fra vores Original Series

Hernæst kommer vores santoku kniv, som skiller sig lidt ud fra de andre santoku knives blad. Santoku kniven fra vores Original Series er nemlig også lavet i 67 lags stål, men modsat de andre tre slags santoku knive vi sælger, så er den ikke slebet ind. Det vil sige at man kan se det ”banket-udseende” på bladet. Dette er den eneste santoku kniv vi sælger på nuværende tidspunkt, som har dette udseende. Selve skæftet på santoku kniven fra vores Original Series er lavet med et ovalt udformeret skæfte i pakkatræ.

Santokukniven fra vores Bright Series

Vores tredje santoku knive i vores sortiment af santoku knive er kniven fra vores Bright Series. Denne santoku kniv er ligesom de andres selvfølgelig også lavet i 67 lags stål. Den store forskel kommer dog først på skæftet. Skæftet på vores santoku kniv fra vores Bright Series er nemlig lavet i sycamoretræ, som er en del af ahrontræ-familien. Træet er lavet i en flot håndformet facon, som giver et utroligt godt greb på santoku kniven og gør den rigtigt dejlig at arbejde med. Sidst men ikke mindst, så giver det pæne træ med de mange forskellige årer også et liv i træet, som man ikke ser på de andre santoku knive vi sælger.

Santoku kniven fra vores Black Series

Den sidste og mest unikke udgave af santoku knive vi sælger er santoku kniven fra vores Black Series. Denne santoku kniv er selvfølgelig også lavet i 67 lags stål, men i modsætningen til de tre andre santoku knive, så er den ikke lavet med et træskæfte, men i stedet lavet med et skæfte i G-10 komposit. Dette gør naturligvis at santoku kniven ikke har sit træ udseende, men i stedet et mere mørkt skæfte. Selve skæfte er lidt kantet, men udformet så det passer perfekt i hånden. Dette gør at santoku kniven fra vores Black Series er utrolig behagelig at arbejde med.

Hvorfor skal jeg købe santoku kniven?

Spørgsmålet er måske nærmere, hvorfor skal du ikke købe en santoku kniv? En santoku kniv er et perfekt supplement til dit køkkenudstyr. Hvis du vælger at købe en santoku kniv her hos os, så får du ikke bare en santoku kniv, som der pynter utroligt meget i hjemmet, men du får også en santoku kniv, som du kan bruge rigtig mange år ud i fremtiden. Alle vores satokuknive er nemlig lavet i højkvalitets materiale, hvilket gør at du faktisk kan have den samme santoku kniv i de næste mange årtier, hvis du bare passer en lille smule på den. Dette betyder dog at du aldrig må komme santokukniven i opvaskemaskinen, eller lade den ligge fremme fugtig i lang tid ad gangen. Derudover så anbefaler vi altid at den også bliver opbevaret forsvarligt, tørt, sikkert og ikke et sted hvor børn kan få fat i santokukniven.

Hvad kan en santoku kniv bruges til?

Vi har allerede været en lille smule inde på det, men hvad kan en santoku kniv i virkeligheden bruges til? For det første, så gør santouknivens helt lige blad den perfekt til hakke og snitte opgaver. Den er især rigtig god til løg, svampe, kål, men også helt fantastisk til grøntsager som porre eller forårsløg. Dog er santokukniven også helt eminent til præcisionsarbejde, hvor det kræves at man skærer helt præcist. Derfor kan den sagtens bruges til at skære mindre stykker fisk og kød ud også. Derfor ser man også santokukniven som en af de mest alsidige køkkenknive man kan have.

Kan jeg købe et knivsæt med en santoku kniv i?

Det er helt bestemt muligt at købe et knivsæt med en santoku kniv i, dog er det ikke muligt at købe et "santoku knivsæt", hvori der kun er santokuknive. Her hos Qookware der sælgere vi flere forskellige knivsæt, men overordnet set, så har vi fire forskellige knivsæt, hvori en santoku kniv indgår. Alle disse fire knivsæt er kaldet ”Complete Set”. Sættene indeholder alle tænkelige knive, som man har brug for i køkkenet. Her er santokukniven naturligvis en af dem.

Hvordan finder jeg den bedste santoku kniv?

Det er et svært spørgsmål at besvare, fordi hvor og hvordan finder man den bedste santoku kniv? Vi har naturligvis allerede skrevet om vores forskellige santokuknive. Vi mener derfor også at du finder din nye og bedste santoku kniv her på vores side. Hvis du er i tvivl om hvilken santoku kniv der passer til dig, eller om du overhovedet skal have en santoku kniv og ikke en anden knivtype, så er du velkommen til at skrive eller ringe til os. Så skal vi nok prøve at være behjælpelig som vi kan.