Skæftes betydning for din nye køkkenkniv

Skæftes betydning for din nye køkkenkniv

Først og fremmest skal du finde den rette køkkenkniv, som passer til dine behov.

Vi anbefaler, at man lige finder ud af, hvad dit behov er, inden du giver dig i kast med knivens håndtag – Men det kommer vi til.

Vi har tidligere lavet et blogindlæg, der introducerer dig for vores køkkenknive og hvoraf der er udarbejdet en knivguide, som giver et bedre indblik i spidskompetencerne.

Uden at komme for meget ind på kvaliteten af stålet på vores knive, som ligger i den høje ende af RockWell-skalaen, og har en HRC-karakter på 62 samt smedet i 67 lag højkvalitets carbonstål.

Hvilken betydning får skaftet for din madlavning?

Det er helt klart essentielt, at knivens håndtag fungerer for dig, når du laver mad. Derudover afhænger det også af, om du bruger kniven til normalt brug, eller om du bruger dem 10-12 timer om dagen. Det er her vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig med at vælge det korrekte skæfte, inden du vælger ny kniv.

Der findes et hav af forskellige skæfter, når det kommer til køkkenknive, nogen er helt lige, andre har meget håndformet skæfter, og nogen er lidt en blanding. Hos Qookware har vi valgt at have tre markant forskellige skæfter.

Er designet på skæftet vigtigt?

Selve designet på knivene er vidt forskellige, og der kan derfor være stor forskel på, hvad der passer bedst fra person til person. Nogle personer vil helst have et lige skæfte, imens andre gerne vil have et håndformet skæfte. Dette er i virkeligheden en smagssag og kommer faktisk meget an på, hvordan man holder på kniven, når man bruger den.

Her hos Qookware har vi valgt at have tre forskellige knivserier, som alle er af samme kvalitet, når det kommer til stålet. I stedet har vi ændret lidt på design og udseendet på knivene – især på skæfterne. Når det kommer til vores skæfter, så er de ”universale”, det vil sige, at de kan bruges både af højre- og venstrehåndede personer. Derfor kan du trygt købe et knivsæt hos os velvidende om, at det passer.

Er skæftets materiale vigtigt?

Man kan i princippet bruge alle former for hårdmateriale til et skæfte. Der findes et bredt sortiment, så derfor har vi hos os et smalt sortiment, der gør det mere overskueligt for dig at vælge imellem. Derudover vil vi gerne forklare så meget som overhovedet muligt omkring vores skæfter, så du får den bedst mulige forståelse for skæftets vigtighed, inden du skal ud at have en ny køkkenkniv.

Afhængig af skaftets materiale så skal et skæfte kunne modstå de situationer, du udsætter dem for. Der spiller skæftets materialer selvfølgelig en rolle, det skal være holdbart. Den skal kunne tåle vand, tæsk og et højt presniveau uden at gå i stykker.

I vores knivserier Bright series, Black series og Original series tilbyder vi køkkenknive i højkvalitetsmaterialer, og vi håber på, at du vil finde en af serierne interessant.

Vi sælger køkkeknive med disse fire forskellige typer skæfter:

Palisandertræ

Pakkatræ

G-10 Komposit

Sycamore

Det designbeskyttet skæfte – Rose Series

Knivene i vores Rose Series er alle sammen lavet med et skæfte i palisandertræ. Derudover er de designbeskyttet. Knivenes skæfte kan bedst beskrives som de er lavet i en dråbe-form. Dette giver ikke bare et utroligt pænt udseende på knivene, men det giver faktisk også en ergonomisk korrekt kniv. Derfor er Rose Serien også vores bedst sælgende serie. 

Det vandafvisende og klassiske skæfte – Original Series

I vores Orignal series er skæftets materiale lavet af pakkatræ. Der er lavet af sammenpresset træpulver, som er vandafvisende og utroligt slidhårdt. Det betyder for dig, at skæftet er nemt at arbejde med, når du står i et køkken. Det betyder yderligere for en gnidningsfri madlavning, at dine hænder ikke vil glide af skæftet, når det bliver vådt. Derudover ”falmer” træet heller ikke over tid, og din kniv vil faktisk blive ved med at se ny ud, hvis bare du passer en lille smule på den.

Pakkatræ bliver primært brugt i den østlige verden, og især i Asien gør det sig gældende i køkken-universet.

Det perfekte greb / Det moderne skæfte – Black Series

I vores Black series finder du vores skæfte med det helt perfekte greb om håndtaget. Det er både stabilt og behageligt, når du griber fat om kniven. Skæftet vi taler om her er lavet i G-10 komposit, som er lavet af fiberglas. Det er utroligt robust, hvilket betyder det er modstandstandsdygtigt – Så giv den bare tæsk. Skaftet er samtidig vandafvisende, hvilket også betyder, at den er langtidsholdbar. Taler vi om skæftets flotte udseende, giver det et indtryk af et moderne design, som du bringer ind i dit køkken.

Det ”levende”, unikke og håndformet skæfte – Bright Series

I vores Bright series kan vi byde på et skæftedesign, som virkelig er lavet, så det passer i hånden. Det her er vores knivserie med det ”blødeste” skæfte. Knivserien har en træstruktur, der gør, at hvert enkelte skæfte ikke er ens i dets udseende. Derfor kan skæftet godt være i andre nuancer og træstruktur har deres helt eget liv. Skaftet er lavet i Sycamoretræ, som er familie med ahorntræ.

Dette træ kan findes primært i den vestlige del af verden, Europa og Nordamerika.

Hvilket knivskæfte skal du så vælge?

Vi kan ikke konkret fortælle dig, hvad du skal købe. Det er afhængigt af, hvordan du føler, at det er bedst for dit håndled, samt dit greb, og hvordan du gerne vil holde på kniven. Kender du ikke selv svaret, så vil vi helt klart anbefale dig til at prøve noget af det, du allerede har prøvet før, da det godt kan kræve tilvænning at prøve at skifte skæfte-type. Hvis det stadig er svært at beslutte sig, så er du mere end velkommen til at kontakte os på telefon eller mail, så vil vi gøre, hvad vi kan for at guide dig.