Hvordan vælger jeg det rigtige knivsæt?

Hvordan vælger jeg det rigtige knivsæt?

Hvorfor investere i et nyt knivsæt

Nogle af de mest anvendte redskaber i et køkken er og bliver knivene. Derfor er det heller ikke her man skal gå på kompromis med kvaliteten, hvis du spørger os. Vi mener det er utroligt vigtigt at have nogle gode og skarpe knive. Det er nemlig ikke med en skarp kniv man kommer galt afsted - det er med en sløv kniv. Hos Qookware mener vi, at alle skal gøre sig selv den tjeneste at investere i et nyt knivsæt. Vi har nemlig oplevet, at det ikke blot bliver bedre og nemmere at lave mad med skarpe knive, men det giver også en helt ny glæde og lyst til at komme i køkkenet. Med et nyt og skarpt knivsæt lavet i høj kvalitet får man nemlig endnu mere lyst til at gå i køkkenet, og man får endnu mere lyst til at give sig i kast med, at lave mad med gode råvarer.

Hvilke knive skal man have i et knivsæt

Det er et meget svært spørgsmål at besvare. Hvilke knive skal man overhovedet vælge når man skal have et nyt knivsæt? Og hvornår har man “nok” knive. Vi anbefaler altid, at man vælger et knivsæt, hvor der er knive til forskellige situationer. Derfor kommer man heller ikke udenom, at man gerne skal op at have minimum fire knive, hvis man vil være dækket fuldstændig ind. Vi anbefaler selvfølgelig altid, at man vælger en kokkekniv, det giver næsten sig selv, da det er den ubetinget vigtigste kniv i et køkken. Derudover så vil vi også altid anbefale, at man får købt sig én nakiri kniv, én brødkniv og enten en urte- eller utility kniv. Hvis du som minimum vælger disse fire knive, så har du et rigtigt fint knivsæt, som kan dække alle situationer du kommer ud for, når du skal bruge knive i forbindelse med din madlavning.

Hvordan vælger jeg det korrekte knivsæt

Når det kommer til at vælge det korrekte knivsæt, så er det vigtigt at du finder ud af lige præcis hvilke knive du har behov for. Skærer du mange grøntsager, så er nakiri kniven en kniv du bare må og skal have. Bager du derimod rigtigt meget og laver noget virkelig godt og lækkert brød, så giver det lidt sig selv. Så skal du selvfølgelig have en brødkniv. Hvis du derimod laver meget kød og tit skal skære en steg ud eller “pudse” en mørbrad eller et kyllingebryst af, så skal du selvfølgelig have en kokkekniv. Sidste men ikke mindst, så behøver man selvfølgelig også en lidt mindre kniv i køkkenet. Det er enten en urtekniv eller en utility kniv. Begge knive kan klare lidt af de samme opgaver med f.eks. frugter, hvidløg, chili eller urter. Derfor skal du altid vælge et knivsæt, hvor den type eller de typer råvarer du bruger mest, har en kniv som passer netop til dem.

Det skal du være opmærksom på når du vælger et nyt knivsæt

  1. Find det knivsæt som har de knive du har mest behov for.
  2. Vælg knive med en høj HRC, så du er sikker på du kan have dem i lang tid, og du ved de holder deres skæreevne i lang tid.
  3. Sørg for knivene har et godt skæfte som passer til dig.
  4. Vær klar over at selv de bedste knive kræver pleje.
  5. Vælg knivsæt som du føler passer ind i dit hjem og køkken.