files/img-52.jpg

Guide af

Mathias Lydersen

Sidste ændringsdato

Hvad er damaskusstål? Lær damaskusstål at kende i dette indlæg

Damaskusstål er betegnelsen for en unik smedemetode, hvor man smeder en masse lag af stål sammen. Denne form for fremstilling og bearbejdelse giver stål, der skiftevis består af ultratynde lag af henholdsvis utroligt hårdt og utroligt sejt stål. Tilsammen giver det en stålvariant, der er utrolig hård, slidstærk og elastisk på samme tid.

Hårdheden på stålet måler man typisk på Rockwell-skalaen, hvor man angiver en karakter alt efter, hvor hårdt stålet er. Stålet på almindeligt stål har typisk en hårdhed på mellem 50-55 HRC, hvor Damaskusstål har en hårdhed på omkring 60-63 HRC.

Metoden bliver typisk brugt ved knivblade, hvor det ofte er vigtigt med et knivblad, der er ekstra skarpt. Knivblade i Damaskusstål er også hårdere end almindelige knivblade.

Hvordan laver man damaskusstål?

Damaskusstål fremstiller man ved en speciel smedemetode, hvor man gentagne gange folder stålet og svejser det sammen igen, således man får de her mange lag af stål. Vores køkkenknive i Damaskusstål har 67 lag stål.

Det er et håndværk i sig selv at fremstille disse utroligt smukke knive. Nogle af lagene består af stål med et højt niveau af kulstof, hvoraf andre lag består af stål med et lavere kulstofindhold. Når disse to typer af stål smedes sammen, dannes et hamret/banket udseende på selve bladet.

Damaskus knivblade er derfor ofte kendetegnet ved de typisk meget smukke mønstre, der bliver dannet på overfladen af knivbladet.

Hvad betyder det, at du har knive i Damaskusstål?

Vælger du at købe et knivsæt i Damaskusstål, så vil du få et sæt af køkkenknive til dit køkken, der har en helt utrolig hårdhed og skarphed. Knivene holder i længere tid end almindelige knive, og du vil mærke, hvordan de helt ubesværet skærer sig igennem forskellige typer af madvarer.

Hvis du gerne vil have knive, der holder i lang tid og med et knivstål, der kan holde til det meste, så er det en god ide at vælge Damaskus.knive, når du skal vælge nye køkkenknive til dit køkken.

Populære opskrifter

Guide

Gyuto kokkeknivs guide

Derfor skal du vælge en kokkekniv. Vi har samlet alt det vigtigste du har brugt for at vide lige her.

Guide

Gyuto kokkeknivs guide

Derfor skal du vælge en kokkekniv. Vi har samlet alt det vigtigste du har brugt for at vide lige her.

Qookware Rose knivserien

5% Rabat
Mængderabat
Knivsæt - Starter Set - Rose (2 knive)

Knive | Knivsæt

Knivsæt - Starter Set - Rose (2 knive)

Normalpris 1.423 DKK
Udsalgspris 1.423 DKK Normalpris 1.498 DKK
10% Rabat
Mængderabat
Knivsæt - Allround Set - Rose (4 knive)

Knive | Knivsæt

Knivsæt - Allround Set - Rose (4 knive)

Normalpris 3.146 DKK
Udsalgspris 3.146 DKK Normalpris 3.496 DKK
15% Rabat
Mængderabat
Knivsæt - Complete Set - Rose - (7 knive)

Knive | Knivsæt

Knivsæt - Complete Set - Rose - (7 knive)

Normalpris 4.966 DKK
Udsalgspris 4.966 DKK Normalpris 5.843 DKK
Gyuto Kokkekniv - Rose

Knive | Kokkekniv

Gyuto Kokkekniv - Rose

Normalpris 999 DKK
Udsalgspris 999 DKK Normalpris 999 DKK
Nakiri kniv - Rose

Knive | Nakiri grøntsagskniv

Nakiri kniv - Rose

Normalpris 999 DKK
Udsalgspris 999 DKK Normalpris 999 DKK
Brødkniv - Rose

Knive | Brødkniv

Brødkniv - Rose

Normalpris 999 DKK
Udsalgspris 999 DKK Normalpris 999 DKK
Udbenerkniv - Rose

Knive | Udbenerkniv

Udbenerkniv - Rose

Normalpris 899 DKK
Udsalgspris 899 DKK Normalpris 899 DKK
Santoku kniv - Rose

Knive | Santoku kniv

Santoku kniv - Rose

Normalpris 999 DKK
Udsalgspris 999 DKK Normalpris 999 DKK
Utility kniv - Rose

Knive | Utility kniv

Utility kniv - Rose

Normalpris 499 DKK
Udsalgspris 499 DKK Normalpris 499 DKK
Urtekniv - Rose

Knive | Urtekniv

Urtekniv - Rose

Normalpris 449 DKK
Udsalgspris 449 DKK Normalpris 449 DKK